Magyarországon hol lehet kapni kézzel nevelt nap papagájt?
Szia!
Nem akarlak elkeseríteni, de én is ezt szerettem volna, de nagyon sok tenyésztő/papagájtartó lebeszélt az aratingákról. Szerintem a nappapagáj a legszebb papagáj, de emiatt nem is túl olcsó. Egy kézzel nevelt szerintem 70 és 100ezer körül lesz, bár a 70körüli árat reálisabbnak tartom.
Sajnos én nem is jártam utána a fent amlített okok miatt, de szerintem próbáld meg felhívni a nagyobb / nevesebb tenyésztőket és rákérdezni.
Parrotland.hu-n nagyon sok tenyésztő fel van sorolva, érdemes felhívni a legtöbbet, mert sokak már teljesen másfajta papagájokat is tenyésztenek, mint amelyek ki vannak írva náluk. Illetve a parrots.uw.hu-n is vannak felsorolva. Akivel beszélsz, és esetleg nem tart, azt érdemes mindenképp megkérdezned, hogy tud-e valakit ajánlani. Vidéki árak jóval alacsonyabbak, mint a pestiek, ott sokszor 1,5-2szeres szorzóval mennek a papagájok! Persze vidékiből is meg kell keresni!
Köszönöm a választ! Az ára nem probléma úgy is úgy gondoltam hogy bármilyen papagájt választok max. 100 ezerig megyek az árral. Nem is akarok túl nagyot mint az ara papagáj mert van egy kistestű kutyám, és ha egy akkora madár megcsípi egy darabot biztos kiszed belőle.
Na de ha te hallasz valamit, hogy valaki tenyészt, árul tudsz majd szólni? :)
Köszii :)
Szia!
Hát ha nem is ara, akkor is van még jó sok lehetőség 100ezerig, vagy annak környékén.
Persze szólok én, csak hát ilyet akkor hall az ember, ha kérdezi :) Én kb már 50tenyésztővel biztos beszéltem, de hogy melyiküknek mekkora madárállománya van azt nem tudom, mert mindig csak arról érdeklődtem, ami engem személy szerint érdekelt.
A kutyád miatt meg ne aggódj, ha egy kézzel nevelt madarat veszel és megfelelően neveled, nem lesznek ilyen gondok.
Középméretű kategóriákban ott van pl a király papagáj, amazonok, nemes papagájok stb.
Esetleg kisebb méretben a feketesapis, ami egy lenyügőző fajta, mellette lehet aztán nevetni.
Vagy az olcsóbb, személy szerint egyik kedvencem a szenegáli is :)
Azt amúgy megtudhatom, mi alapján esett a választásod a nappapagájra? Gondolom elsősorban a külső, ami érthető, de azért érdekel :)
Köszönöm ismét, hogy válaszoltál! :D A válaszom egy kicsit hosszúra sikerült, remélem azért elolvasod :P
A fekete sapis papagáj az már nálam is szóba került, mert hát iszonyatosan édesek, olyanok mint egy kis plüss madárka, csak ők is ilyen 100e körül mozognak, amit azért egy ilyen kisméretű madárkánál egy kicsit sokallok. Tudom, hogy azért ilyen drága mert nehezen tenyészthető fogságban, na de mégis. Mondjuk még azért nem mondtam le teljesen róla, hiszen elbűvölt azzal a játék állatka kinézetével. Az amazonon is gondolkoztam, csak ugye nála is a kutyám miatt gondolkoztam el, mert ő a nap papagájnál is nagyobb és erősebbet tud csípni, és egy kicsit agresszívabb is. Nem hiába amazon :P Hát igen a nap papagáj elsősorban a kinézete miatt tetszett meg, gyönyörű tollazata van hasonlít is az arákra csak kicsiben és olyan kis édesnek, okosnak látszik.
De még nem lett teljesen eldöntve, hogy milyen papagájom lesz, csak még válogatok egyelőre.
Van még egy probléma ami nem hagy nyugodni. A kutyám egy westie (ugye terrier, makacs, vadász kutya!, és féltékeny típus). Attól félek, hogy esetleg bántanák egymást. A madárka megijed tőle, megcsípi, esetleg a kutyám visszaharap félelemből, és ezután már elég nehéz újra barátságot kötni, mert bennük van az a félelem, hogy a másik megint támadni fog. Tudom mivel már volt olyan más kutya aki megtámadta az enyémet, ő ezt megjegyezte és azóta ahogy meglátja azt a kutyát amelyik megtámadta eszeveszett ugatásba kezd. Pedig sose kezdeményez támadást. A vadász kutya ösztönei miatt is félek, mert amúgy nem bánt semmilyen állatot, (volt már hogy befogadtam egy kis veréb fiókát, be mutattam őket egymásnak, a kutyám meg megszaglászta kedvesen aztán elment és nem igazán érdekelte. Mivel a fióka nagyon kicsi volt, nem voltak még tollai,éjszakára egy dobozban betakargatva a szobában volt. És hát könnybe lábadtak a szemeim, amikor a kutyám odament a dobozhoz, beleszagolt és odagömbölyödött a doboz mellé, mintha fel akarná melegíteni :3 nagyon édes volt.) szóval és arra akartam kitérni, hogy nem bánt más fajtából lévő állatokat, csak! akkor ha elfutnak előle, lásd macska. Ha meglát egy macskát addig nincs baj. De ha a macska fut, utána fut visítva. Ezzel ellenben ezt már pár hónapos korától csinálja és amikor egyik ismerősünk kutyához szokott macskájára kellett vigyázni, akkor vittük a kutyámat is. Ekkor már olyan másfél, 2 éves volt. És csodák csodájára imádták egymást. Csak akkor fut a macskák után, ha futnak előle. Már volt példa, hogy a macska megállt és a kutyám is megállt és már nem érdekelte.
És az utolsó félelmem, hogy féltékeny lesz. Ugye már lassan 4 éve ő az egyedüli "gyerek" a házban és ugye természetesen kényeztetve van :P, szeretve és félek, hogy ha jön egy új családtag, akkor féltékeny lesz rá, ez esetleg támadásra ingerli, vagy ránk sértődik meg (tényleg. meg szokott sértődni. nem vicc). Mert már volt rá példa, hogy amúgy ha kint vagyunk az utcán és egy kisgyerek odamegy hozzá, fülét, farkát, bundáját tépi, nem zavarja nyalogatja őket. De egyszer meglátogatott minket egy ismerősünk az 5 éves kislányával és a kutyámat be kellett zárni a szobába, mert rámorgott a kislányra és szerintem meg is harapta volna. És miért? Mert ő érzi magát gyereknek a házban és azt hitte el akarják venni a helyét. Ettől nagyon félek :S
Hm, értelek.
A vadászösztön lehet talán a legnagyobb baj. De ha kiskorától megtanítod neki, hogy nem szabad bántani, akkor talán nem lenne gond. A féltékenység az meg hát igen, szerintem az oda-vissza működne, papagáj és kutya részéről is. De ezt is talán meglehet tanítani, hogy lássák, hogy mindkettővel foglalkozva van.
Feketesapis - ugyanígy voltam vele mint te, nagyon szép, nagyon cuki, nagyon kis játékos, de ha már 100körül akkor legyen nagyobb méret. :)
Amazonok - nekem amazonra esett a választásom, de még nincs meg. Méretre mégiscsak nagyobb, és a beszélőkéje is jobb talán :) Amúgy a neve nem a viselkedéséből ered, mint azt sokan hiszik. Ezt parrotlandról másoltam:
"amazon papagájok (Amazona — Amazone): közép- és dél-amerikai papagájnemzetség 26 (Vasiceknél 27) fajjal. A nevüket az elsõ feltalálási helytõl, az Amazonas folyam mellékétõl származtathatjuk."
Nappapagáj tényleg nagyon hangos, gondold át mégegyszer!
Amúgy a szenegáliról nem írtál semmit, az nem tetszik? Árban 50ezer körül meg lehet kapni egy kézzel neveltet és nagyon okos!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!