Kezdőoldal » Állatok » Madarak » A tyúkok miért olyan buták?

A tyúkok miért olyan buták?

Figyelt kérdés

Régen több csirkénk is volt és annyira buta állatok, ugyan más szárnyassal nem igen volt doglom, de a tyúk szerintem a világ legbutább állata,nem véletlen mondják,hogy "tyúkeszű"

Anno volt,hogy egy 5 méter hosszú kerítésnél kibújtak az egy résen és mikor a bent lévők kaját kaptak ő is visszaakart menni és vagy hatszor elfutott a lyuk mellett de nem vette észre,hogy ott jött ki és addig kereste a bejáratot amíg a többi el nem fogyasztotta a kukoricát.

Vagy múltkor a szomszédhoz átugrott egy tyúk és elkapta a szomszéd kutyája de még időben észrevettük így megtépve de megmenekült, és 2 napig sokkhatás alatt volt csak állt az udvar közepén,majd felépült, hetek teltek el majd tegnap ismét átment ,de ekkor már nem volt szerencséje.

Én nem gondoltam volna,hogy ismét át fog repülni, nagyon buta állat.

2012. júl. 18. 14:25
 1/10 anonim ***** válasza:
80%
mert kb. akkora az agyuk mint egy dio.
2012. júl. 18. 14:32
 2/10 anonim ***** válasza:

Nekem egy nagyon kedves emlékem van a tyúkokkal... Vidéken a nagymamám tart csirkéket, és az egyik "alomból" (vagy nem tudom, hogy mondják a csirkéknél :D ) az egyik csirke valami rendellenességgel született, nagyon kicsi maradt, és sánta volt.

A többi csirke az első pillanattól kezdve bántotta, és a nagyim ezért kihozta a baromfiudvarból, és a ház kertjébe rakta, ott szabadon mászkálhatott. Ez a csirke úgy szerette a nagymamámat, hogy mindenhová ment utána, bújt az ölébe, állandóan simogatni kellett, és a kezéből evett :D

Aztán egyik reggel (mert éjszakára visszatette a nagyim a többi csirke közé) amikor jöttek ki az ólból, ráugrott valamelyik csirke, és elpusztult :( pedig nem akarta a nagyim levágni sem, úgy megszerette.

2012. júl. 18. 14:41
 3/10 anonim ***** válasza:

ez az utolsó elég szomorú történet. nem hiszem hogy olyan buták inkább türelmetlenebbek azért nem látta meg a bejáratot az ólba.de a gyöngytyúk az tényleg buta mert amíg csibék van hogy belefulladnak az ivóvizükbe. habár vettünk 2 tanyasi tyúkot, az 1-ik tényleg buta... csak fél lábbal állt az ivósuk szélén, megcsúszott és beleesett a vízbe. máskor meg vizes volt a csőre, ezért a homokban törölte meg a csőrét és a csőre csupa homok lett :)

amúgy néhány különlegesség róluk:

-szemük 1mástól függetlenül mozognak

-26óra10perc kell a tojásnak hogy kifejlődjön

-2szer jobban látnak az embernél

-jófejek :)

2012. júl. 19. 18:30
 4/10 anonim ***** válasza:
1.hasonlat hogy agyuk akora mint 1 dió igaz is, de a tesük is kisebb mint a miénk
2012. júl. 19. 18:31
 5/10 anonim ***** válasza:
Nem buták, ha kiskoruktól kezdve foglalkoznak velük. Volt egy csirkém, hallgatott a nevére, ha ültünk a széken és mondtuk h "Fel!" és jeleztünk a kezünkkel, akkor felugrott :) meglepően értelmesek tudnak lenni, szeretet és odafigyelés a kulcs :)
2012. júl. 26. 14:09
 6/10 anonim ***** válasza:

ma mentünk kocsival erre 1 gyöngytyúk elénkugrik az útról. ment volna a többihez ,még jó hogy időben megláttuk őket.

ez az eset ma volt

2012. júl. 26. 22:10
 7/10 anonim válasza:
Mert tyúkok
2012. aug. 14. 00:01
 8/10 anonim ***** válasza:
Ha egy kutyát úgy tartanál ahogy a tyúkokat az a kutya is olyan buta lenne.....
2012. aug. 22. 22:25
 9/10 anonim válasza:
Egyáltalán nem buták, csak foglalkozni kell velük. Nekem nagyon sok tyúkom van, be vannak zárva az ólba, de naponta 1x kiengedjük őket legelészni, kapirgálni. Ha meglátnak már rohannak oda mert tudják hogy én adok nekik enni, ha be vannak csukva valahogy megtalálják a kiutat és kirepülnek..már a szárnyukat is lejjebb kellet vágni hogy ne szökjenek ki állandóan..
2014. okt. 3. 10:25
 10/10 cukkcica válasza:
Csak foglalkozni kell velük, és szeretni őket.Viszonozzák a szereteted.Nekem is volt 3 tyúkom, 3 kakasom amikor tehettem mindig kimentem hozzájuk az udvarra. Esőben, napsütésben, még este is.Este mindig bújtak hozzám, mert fáztak, és azért verekedtek hogy ki üljön mellém.még a kakasok is. Az agyuk mérete nem számít, hiszen a patkányé és az egéré még kisebb, és mégis tudják hogy ne menjenek az egércsapdába.A tyúkok szeretetteljes állatok cak sokan nem adják meg neki a megfelelő törődést, így nem látják hogy okosak és ragaszkodóak is tudnak lenni.
2015. márc. 1. 15:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!