Hitsugaya Lau kérdése:
BAGOLYSZAKÉRTŐK FIGYELEM! Milyen fajta baglyot tarthatnék háziállatként?
Figyelt kérdés
Tolna megyében, Szekszárdon élek, és nagyok szerettem volna egy Hóbaglyot... utána néztem a wikipédián és ugy láttam,, hogy jobban szereti a hideg környezetet...
Gyöngybagolyra, tündérbaglyocskára, macskabagolyra is gondoltam...
#Európa #háziállat #madár #bagoly #Szekszárd #hóbagoly #Tolna megye #macskabagoly #tündérbaglyocska #gyöngybagoly
2012. júl. 14. 11:25
1/6 anonim válasza:
Semmilyet. Nálunk tilos ragadozómadarat magánszemélynek tartani, illetve csak engedéllyel, amihez előszöris vadászvizsga és vadászengedély, vadászengedély madárral, madártartási engedély, természetvédelmi jogi vizsga és engedély, ésha vadbefogott madár, még ahhoz is külön engedély.
2/6 anonim válasza:
Az első válaszolónak igaza van! És nagyon jól teszik hogy tiltják a baglyok tartásárt.Mert a Harry Potternek köszönhetően mindenki baglyot akar tartani és ezért nagyon sok elpusztult a nem megfelelő tartás miatt! :( máshol is bekellene tiltani. [link]
3/6 anonim válasza:
kutyák és macskák is elpusztulnak a rossztartás miatt, mégse kérnek erkölcsi bizonyítványt ha venni akarsz eggyet... minden állatra és teremtményre vonatkoznak Exupéry szavai: "Akit egyszer megszelidítettél, azért felelősséggel tartozol"... az emberek elfelejtik hogy az állattal felelősség is jár (lehet bagoly, kutya vagy akármi)... de a többség nem fed mindenkit, és valószínűleg a kérdező is átgondolta mit akar. Amúgy én is szeretnék baglyot, de még nem tudom számára biztosítani a megfelelő helyet :D
4/6 Athene noctua válasza:
19F szia :) macskabaglyot vagy erdei fulesbagjot ajanlanek elsonek :) szerintem ezt a 2 fajtat a legkonnyebb felnevelni :) es vallalnod kell ertuk a felelosseget :) nagyon sok turelemmel jar mar csak az is h pl megtanitsd neki hogy raszaljon a kezedre :) ja es ne felejtsd el hogy valtozatos etrend fontos nala nem etetheted csak pl "mellehusaval""D szoval ha tartani akarsz meg kell oldanod az egerek/rovarok ,esetleg madarak vagy nagyobb ragcsalok beszerzeset :) ui 11eves fejjel ha fel tudtam nevelni 4kis kuvikut akkor az elozo gyerekjatek lesz :D azota felneveltem 2fulesbaglyot es 4gyongybagjot :) most ismet kuvikom van mar masfel eve boldogit :) termeszetesen az elozoeket el engedtem , de ez valahogy mindeg vissza tert :) ja es ha szobaban akarod tartani okvetlen keszits egy allvanyt neki bagolyfajtol fuggoen pl kuviknak eleg egy kis odu is ,mig a tobbi kedveli a szoba legmagasabb pontjat :) termeszetesen csak elarvult madarat vegyel magadhoz :) a kuvikok a mellettunk levo regi gyar atepitese miatt kerultek hozzam :)
6/6 anonim válasza:
Bagolyot csak engedéllyel lehet tartani itthon.
Nagy a mozgás igénye, egeret eszik (egészségére ártalmas ha nem) van, hogy neked kell megölnöd, mert ha ő vadássza le feléled benne az ösztön és agresszív lesz, nem nagyon tűr meg maga mellett más állatot (mindig van kivétel) (vagy esetenként embert)
lásd Wesley kevesem című könyvben
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!