1 év körüli nimfa papagájt kb mennyi idő megszelidíteni?
napi 4-5 óra foglalkozással
és melyik nemet könnyebb?
nkem van 1 szeliditési módszerem:D
a hullámos papagájaim ugy szelidültek meg 2 fiu
fürtös kölest adtam nekik.
elősször csak rácson keresztül
aztán be nyultam a kalitkába
és ugy adta nekik oda
aztán ugy adtam nekik fürtöst hogy a kezem oda tettem nekik akadálynak,de azt pár nap alatt megszokták és rá is álltak a kezemre:D
aztán próbáltam őket kiszedni a kalitkából.
Minden madár egyéniség, így az is változó, mennyi idő alatt szelídül meg.
De a nimfát álltalában nehezebb idomítani mint a hullámost. Az enyém egy hónap alatt szelídült meg, míg a hullámosom 3 nap alatt. Az idomítási elv ugyan az, de tovább tart.
A hullámosomat 1-2 év alatt minden módszert kipróbálva, saját szelídítési módszereket alkalmazva sikerült megszelídítenem. Ma is vadóc ha olyan kedve van belém csíp egy akkorát hogy utána vérzik az ujjam(már szinte meg se érzem,teljesen hozzászoktam márcsak azért is mert az ő csípése semmi a királypapagájoméhoz képest) de teljesen szelíd is úgy,ott fogom meg ahogy,ahol akarom. A dilijeivel együtt imádom. :)
Tehát nem lehet azt mondani hogy a nimfák nehezebben szelídülnek mint a hullámosok mert ez teljesen egyedfüggő.
Ilyen téren nincs különbség a nemek között. De ha egyedül akarod tartani mindenféleképpen hímet vegyél mert a tojók egyedül is tojnak amiből baj lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!