Találtam egy kis madarat, (szerintem veréb) anya és fészek nélkül, ma bujt ki a tojásból. Hogy neveljem fel?
Kölest adok neki enni, megrágom előtte:P Meg 1 csepp vizet cseppentek a szájába, de ezeket akkor, ha nyitja a száját. Utána meg elalszik:) Mit adjak neki, csináljak vele hogy felnőjön, és ne pusztuljon el? (szerintem veréb)
ehhez hasonló a tojása.
esetleg valami tipp névnek?:P
Szegény pici.
Próbálj felkeresni egy madárszakértőt, vagy olyan madártartót, aki tenyésztő.
Ha esetleg ilyent nem találsz a közeledben (és nincs lehetőséged távolabb menni), akkor mindenképp melegen kell tartani a picit, úgyhogy egy (nem vattával, mert abba beleakad, hanem) forgáccsal kibélelt dobozba tedd bele, amit folyamatosan melegen tartasz, pl. lámpával. Eleinte óránként kell etetni a fiókákat (szóval éjszaka is, tehát alvásból fel kell ébredni az első napokban), később lehet ritkítani igény szerint. Ne te rágd meg, esetleg vehetsz fiókanevelő tápot (kisállat-kereskedésekben van ilyen), amit vízzel kell összekeverni és úgy lehet adni. Ez a legtöbb madárfióka esetén jó, még akkor is, ha alapvetően rovarevő inkább. Amint kinő a tolla, meg tudod állapítani, milyen madár, és akkor hozzászoktathatod a neki megfelelő normál eleséghez. Ha az első hónapot kihúzza, utána már jó esély van arra, hogy életben marad.
Egyszer én is találtam egy kismadarat... ő már tollas volt.
Hazahoztam, adtam neki enni, inni, de sajnos meghalt:(
A veréb védett madár!!!
Én még a galambokat is megmentem!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!