Hogyan vehetném rá Totyit, hogy a kalitkában ráüljön a kezemre?
A kalitkában az én papagájom is csíp, mert a területét védi, de ha szelíd, rá kell hogy másszon a kezedre. Én úgy szoktam, hogy kinyitom a kalit ajtaját, ő meg kimászik magától.
A tiéd milyen fajta?
Az enyém nimfa, és 3 és fél hónapos, teljesen szelíd.
Egy éves?
Akkor sejtem mi lehet a baj. A nimfák kb egy évesen lesznek ivarérettek. Ilyenkor nehezebb bírni velük, mert párra van szükségük. Ha nem akarsz neki párt venni, nehéz lesz. Ha párt veszel neki, lenyugszik, és ugyanolyan szelíd marad. Ha nem veszel párt, vigyázni kell, nehogy visszavaduljon. Ha csíp, akkor kell valami bünti, mondjuk hogy elfordulsz tőle, figyelemmegvonással bünteted. Vagy hogy ha nagyot csíp, rákiabálsz, vagy ilyesmi, és visszateszed a kalitkájába.
Ilyenkor próbálgatják hogy igazából ki is a főnök, és hogy ha nem teszel semmit, nem marad szelíd. Ha megbünteted, látja, hogy te vagy a főnök, és nem tűröd ha megcsíp.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!