Hogyan kell élve galambot elfogni? (csapdával? )
Hali!
Nos az lenne a kérdésem , hogy egy csapdával hogyan tudok galamb(okat)ot elkapni?
már próbálkoztam hasonlókkal de vagy nem maradt élve vagy megszökött.
őszintén szólva azért ezt a humánusabb módszert választottam mert lassan eléri az álltakul okozott kár a milliós nagyságrendeket!(csatornákat dugítanak el a fejünkre sz*rnak erkélyeinket piszkítják tele!)
mindenki megnyugtatása végett az állatokat nem végezzük ki hanem egy állatkereskedésbe bevisszük(nem tom mit szólna olyan ezer-2ezer galamb láttán)
no mind1 ez már le van velük tárgyalva.
én egy tervrajzot vagy egy honlapot szeretnék látni ahol galambcsapda van (akár megrendelhető)
előre is köszönöm a segítséget!
Egy nagy láda, kitámasztva egy bottal és a bot alján egy hosszú madzag. A botot ne a földre tedd, mert a láda súlya belenyomja a talajba, hanem egy kő/cserép darabra. Te olyan 15m-ről kirántod a botot a madzaggal és ha alatta a csali magokat ették a galambok, akkor alatta lesznek, ahonnan a láda alá benyúlva kézzel is el tudod kapni.
Nekem 10-ből 8-szor működik. Főleg reggel szoktak enni, ilyenkor próbálkozz. Nem muszály a bokorban ülni, ha előző este felállítod, és reggel ránézel, vagy fél óránként, akkor tuti lesz olyan hogy éppen esznek.
Ha meglátjuk hogy kihelyezed a csapdákat, rögtön fel leszel jelentve!!!! Ugyanis törvényt sértesz vele!
Már szóltam jópár állatvédő szervezetnek is, úgyhogy figyelve leszel és Te is te másik, aki csapdázol!
Mindenki figyelmébe!
Szeretnénk tudatni mindenkivel, hogy a törvények változtak és aki kihelyezi a galambcsapdát azt rögtön fel lehet jelenteni, ugyanis már tiltott a csapdázás a jelen törvények szerint! Úgyhogy mindenki jobban teszi ha nem csapdázik és nem is mérgez mert az állatvédelmi törvény alapján tiltott tevékenység és meg fogják kapni a büntetést ami jár állatkínzásért! Nem ijesztgetés ez! A csapdázás, mérgezés tiltott és ne próbálja meg senki, mert letöltendő börtönbüntetést is kaphat állatkínzásért!
A csapdázás NEM állatkínzás! Feltétele, hogy a csapda nem okozhat sérülést az állatnak!
Sőt elárulom az elborultabb agyú állatvédőknek (én is az vagyok, de borulatlan aggyal), hogy az aktuális törvényi szabályozás szerint még a szelektív-ölő csapdák (pl. hattyúnyak-csapda) használata is engedélyezett ellenőrzött körülmények között. (Bár ez utóbbival még én sem értek egyet, de a jogalkotók nem fogják belátni a tévedésüket, míg egy ilyen csapda a róka nyaka helyett egy gyermek - vagy akár felnőtt - karját el nem töri).
Kérdező: Állatcsapda M (keress rá a Neten) készülékkel kíméletesen befoghatod a galambokat. Arra figyelj oda, hogy ebben a melegben könnyen hőgutát kaphatnak a csapdában: mindenképpen árnyékos helyre tedd ki, vagy rögzíts a tetejére kartonpapírt - a fogás is biztosabb lesz - és napközben 3-4 óránként ellenőrizd (amikor ez épp nem megoldható, akkor ne használd).
Ha a galamb elpusztul vagy hőgutát kap a csapdában, akkor valóban állatkínzás vétségért leszel felelősségre vonható.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!