Kinek mi a véleménye a madarakról miért szeretitek és kinek milyen madara van?
Imádom őket! Szeretem a hajnali ébredésükkor a hangjukat, szeretem azt, hogy titokzatosak, elrepülnek de közben mégis itt vannak, kíváncsiak ők is és az ember közelébe jönnek, gyakorlatilag együtt élnek velünk. Szeretem azt is, ahogy egymással bánnak, ahogy etetik a kicsiket, vagy ahogy két különböző madárfaj összecivakodik. :-)
Természetesen kerti madarakról beszélek, kalitkásokat nem tudnék tartani.
Vannak fecskéink, rozsdafarkúak, széncinegék, verebek, tengelicek, zöldikék, fekete rigó, harkályok, seregélyek, galambok, meg még akiket nem tudtam beazonosítani...
Én is imádom őket.
Van 4 papagájom. Velük töltök naponta minimum 8 órát.
A kinti madarakat is imádom nézni főleg repülés közben.
Kedvenc állataim a madarak :) De tényleg, az összesben látok szépséget, kedvességet és egyszerűen lenyűgöz a viselkedésük. Még az egyszerű tyúkok is :D Nálam a madártartás ott kezdődött, amikor ötödikes koromban kaptam húsvétra két kiscsibét. Amíg ki nem tollasodtak a szobámban tartottuk őket, imádtam, ahogyan csipognak a kis pihések, rajtam szundikáltak, meg hasonlók :) Amikor nagyok lettek, a nagymamám kertes házába kerültek, de amint meghallották hangomat már szaladtak is oda hozzám. Utána kanárikat kaptam, összesen 4 volt. Sajnos belőlük ma már csak egy van életben, de ő már 12 éves, amire nagyon büszke vagyok, mert ezek szerint jó helye van itt nálunk. Úgy szeretem, mint családtagot, én már nem is a madarat látom benne, hanem a személyiségét :) Remélem még velem lesz pár évig, de majd ha elpusztul, akkor is szeretnék majd mindenképpen valamilyen madárkát tartani, valószínűleg akkor is kanárit...
24/l
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!