Kaptam pár tojótyúkot és most úgymond hullanak, mint a legyek! Olyan, mintha vakaróznának a csőrükkel és az egyik szemük be van csukva! Nem mindnek csak mindig egynek, de az pár napon belül el is pusztul! Mi lehet ez? Milyen betegség?
Ettől ugye a tojásnak semmi baja?
Amúgy egészségesnek néz ki a többi és a 12 tojik is napi 9-10-11-et!
Én leölném az összeset a helyedben és elégetném a húsukat.
A tojásaikat sem enném meg!
Miutén leöltem az összeset,csinálnék egy alapos fertőtlenítést a tyúkólban(akár hívnék egy fertőtlenítő céget), és csak ez után fognék újra tenyésztésbe,ugyanis valószínű, hogy valamilyen járvány támadta meg őket, ami bár mi lehet - toxikológiai vizsgálat nélkül isten nem mondja meg, hogy mi- még akár madárinfluenza is, s ha adsz a tojásból másnak(főleg ha pénzért teszed!),akkor ebből komoly bajod is lehet... főleg ha a tojásokat üzletszerűen értékesíted...
[link] --> nézz szét ezen az oldalon
esetleg nem tyúkhimlő? --> [link]
Honnan kaptad őket? Kérdezz rá az előző gazdájuknál, hogy volt-e valami gond velük.
Mi még a tavasszal vettünk tyúkokat (ketrecben nevelteket), azt hiszem, hogy 2 pusztult el belőlük, de a többiek semmi baja sincs.
Vakarózhat tyúktetűtől is... azt hiszem.. de attól nem pusztul el.
Na amit az első írt azt felejtsd el! Vegyél kakasport, és azt adagold nekik az előírás szerint! Beszélj az állatorvossal, mert vannak jó gyógyszerek (Neo-Te-Sol, Neostarter). Fertőtlenítheted a talajt is a baromfiudvarban EM-BIO-val - már csak azért is hogy ne legyen büdös - én havonta egyszer szoktam azután, mikor bezártam őket az ólba. 10 liter vízhez elég egy kupak, majd permetezővel végigpermetezem a baromfiudvart. Féregtelenítheted őket sebbenzinnel így:
Érdemes még utánanézni valamilyen parazitaölőszernek is:
valamint szórj be nekik fa-, vagy faszén hamut kb. egy diszperzites vödörrel!
Remélem segítettem! Üdv.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!