Gyerek multivitamin csibének, kacsának, libának jó?
1). Ha egy gyereknek való multivitamint adsz kiscsibének az olyan mintha neked egy elefánt gyógyszer adagját adnák be.
2). Nem minden fajta vitamin fölösleges része ürül ki a szervezetből úgy mint a C.
3). Van fiatal szárnyasoknak való táp. Azon kívül fölösleges vitaminokkal tömni őket.
Vagy, ha nincs táp akkor darált kukorica, búza, friss fű, víz. Ez az alap.
Gyógyszerész nyilvánvalóan fogalmatlan a szárnyasok aminosav-igényeivel és vitaminszükségleteivel kapcsolatban és nem drága neki más f..ával verni a csalánt, nem az ő állatai hullnak majd el. Javaslat: menj be egy állatgyógyszertárba (nálunk ilyen is van) vagy egy tápboltba és Chictonic-ot vegyél.
DE csak akkor adj nekik vitaminkészítményt ha külön okod van rá, egyébként ahogy előttem leírták a starterpellet-ben minden benne van, a nevelőtáphoz meg csak mészkiegészítő kellhet, plusz elegendő zöldtakarmány.
Ami engem illet mivel hobbiállatként vannak kacsáim inkább lassítom a növekedésüket azzal hogy a táp felét búza-kukoricadarával helyettesítem amíg kicsik és kapnak mellé vágott zöldet + gritet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!