Szerintetek melyiket vegyem? Nimfa vagy hullámos papagáj?
Bármelyiket is veszed hímet vegyél. Tapasztalatból tudom hogy az egyedüli tojókkal sok baj van.
Én nimfát vennék. Csak az a baj a nimfákkal hogy míg a hullámosok nemét már az odúban meg lehet mondani addig a nimfáknál kb. 8-12 hónapos korig csak tippelni lehet. Van 1-2 dolog ami segít jót tippelni: az egy fészekaljban(!) lévő vadszínű(!) nimfáknál a hímek arcfoltja élénkebb, csak 2 lutinonak lehet hím lutino fiókája de mivel nem szabad párba álltani 2 ino nimfát nagyon kevés lutino hím van.
Valamelyik hím már pár hónapos korában elkezd énekelni,dallamos hangokat kiadni de általában csak 6-10 hónapos korukban kezdik vagy még később.
Az IDRE fórumán nézz körül hátha találsz a közeledben tenyésztőt.
Utsó, ez nem teljesen igaz... A nimfa papagáj bár nagyobb, nehezebben tanul beszélni. A nimfa nem épp a beszédkészségéről híres. Max pár szót megtanul de azt sem olyan érthetően. A hullámos beszélni jobban tud, több szót képes megtanulni és talán érthetőbben is beszél... A nimfa gyakran inkább csak a szó "dallamát" utánozza.....
De persze mindkettő papagáj nagyon sok örömet tud szerezni.. :) Nekem van mindkettőből....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!