Mi kell ahhoz hogy papagájt tudjak tartani hogy szereljem fel a ketrecet mit tegyek az aljába és milyen játékok kellenek bele?
Fontos, hogy ne tudja magát megsérteni. Az ablakokat nem szabad szabadon hagyni, ha van sötétítőd akkor behúzni, vagy függönyt felrakni, amin meg tud kapaszkodni, hogy ne repüljön neki az ablaknak. Éles, szúró, vágó dolgokat elrakni, nehogy megsértse magát. Növényeket elrakni, mert szeretik csipegetni őket, de sok mérgező rájuk nézve. Ha megvetted a madarat, fontos, hogy jó pár napig ne piszkáld. Hagyd, hogy megszokja az új környezetet, felmérje a terepet és megnyugodjon. Ne tegyél felé hirtelen mozdulatokat, ne nyúlj a ketrecbe.
Amikor már látod rajta, hogy nem ijed meg, ha közelítesz a ketrec felé(ez jó pár nap-hét, madártól függ), akkor elkezdheted megszelídíteni. Kajával, nasival(zöldség, gyümölcs, tyúkhúr) a legegyszerűbb.
Ezt a kérdést olvasd el, az első választ írtam én:
http://www.gyakorikerdesek.hu/allatok__madarak__3050375-hull..
Amúgy nem szerencsés teraszon tartani. Este megeszik őt a szúnyogok, meg ebben a kánikulában hiába van árnyékban, akkor is hőgutát kap. Inkább bent tartsd, én nyáron teszem ki délelőttönként őket, amikor itthon vagyok. De amint érzem, hogy nagyon melegszik az idő, beviszem őket a hűs szobába. Meg vigyázni kell a sok macskával. Ha kint hagyod őt felügyelet nélkül a szabadban, akkor nyáron sanszos, hogy berepül a ketrecbe egy méh vagy darázs, és akkor annyi a madárnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!