A hullámos papagájom miért nem jön a közelembe? (lent)
ne simogads! ;) inkább vakargasd a fejét, ha látod, hogy igényli (nagyon finoman a mutató ujjad hegyével, a csőre alatt... ha jól esik neki, oda fogja tartani + a tollait is afelállítja + finoman pozícionálja a fejét közben)
sokat kell hozzá beszélni (előbb-utóbb utánozni is fogja valószínűleg), ha írsz valamit kevésbé fontosat, engedd hogy az asztalodon kommandózzon közben, próbáld meg a válladon tartani (de nem kell erőltetni, ha nem akarja)
Kb ilyenkor kezdenek ivarérni. Ilyenkor mindig agresszívebbek,kíváncsiak meddig mehetnek el,feszegetik a határokat. Ha nem szabsz szabályokat,nem neveled könnyen a fejedre nő.
Az én hulim ebben az időszakában azt csinálta hogy felment a szekrény tetejére a nimfám kalitkájára és ijesztgette a nimfám. Amikor le akartam venni rárepült a kezemre és akkorákat mart belém hogy minden csípésétől vérzett a kezem. Beletelt egy kis időbe de tisztáztuk,megértette a szabályokat és lenyugodott.
Mivel ismerem a hullámosom tudom mit tehetek meg vele. Azt csináltam hogy amikor rárepült a kezemre és csípni kezdett megfogtam a fejét,csőrét. Vártam egy kicsit hogy lenyugodjon majd elengedtem. Ezután nyugi volt de csak addig amíg pár perc után vissza nem ment a nimfám kalitkájára.
Aztán áttértem arra a módszerre mivel így nem csípett annyira de még mindig ijesztgette a nimfám hogy amikor odarepült lehajtottam a számára legfélelmetesebb dologgal egy piros krepp papírral. 1 nap után már akkor elrepült onnan ha rászóltam. Pár nap után feladta és nem ment oda többet mert tudta úgyis elzavarom onnan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!