Kezdőoldal » Állatok » Madarak » Hogyan barátkozzak össze a...

Hogyan barátkozzak össze a hullámos papagájjal?

Figyelt kérdés

Múlt hétfőn vettem egy hím hullámos papagájt, hozzá ketrecet, meg kaját, csőrkoptatót. Mivel még sosem volt házi állatom, ezért nagyon nincs tapasztalatom, főleg madarak terén. Elég félénk. Első két napban csak egy helyben ült és nem evett, nem ivott. Még hozzá tenném, hogy a ketrecben amiben volt, ott rajta kívül több mint 20 papagáj. Szóval első két nap még nem volt semmi baja, ha megsimogattam az ujjammal, de most már elég agresszív lett, nem sikerült megcsípnie, de mindig megpróbálja, ha benyúlok a ketrecébe, hogy megsimogassam. Kiengedtem, hogy repüljön a szobában, de csak kirepült és felszállt a szekrény tetejére és onnan 1-2 óránként száll le, hogy tegyen egy kört. Most, hogy nem engedtem ki elég hisztis lett. Reggel is arra ébredtem, hogy a kalitka ajtaját csapkodja fel-le, a tálkát meg felborította és a kalitka közepére vitte, persze az összes kaja kiesett belőle.

Az lenne a kérdésem, hogy hogyan barátkozhatnék össze vele? Esetleg ha ez megtörténik, akkor hogy tudnám megtanítani dolgokra(trükkök, szavak)? A másik, hogy az hatással van a fejlődésére, ha egész nap a verebekhez csiripel?

2012. máj. 30. 21:22
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

Így szelídítsd: Ülj mellé és beszélj hozzá halk,nyugodt hangon naponta többször mindegy hogy mit. Amikor már figyel rád lassan nyújts a rácshoz egy fürtös kölest és várj. Bele fog telni pár napba mire elkezd belőle enni de türelem. Amikor már félelem nélkül eszik belőle nyisd ki a kalitka ajtaját és lassan nyújtsd oda neki. Pár napig ismételd vele ezt. Aztán amikor odanyújtod neki ne a fürtös végét fogd hanem a közepét. Pár nap után még közelebb fogd hozzá és így tovább egészen addig amíg már akkor is bátran eszik belőle amikor csak egy fürtöt fogsz. Ezután próbáld fürtössel rácsalogatni az ujjadra.

Ha nem tudod megoldani hogy ne másszon ki az ajtón ha kinyitod akkor miután eszik rácson keresztül az odanyújtott fürtösből és madárbiztossá tetted a lakást,szobát hagyd hogy kimásszon. Foglalkozz vele kint. Kint állítólag könnyebb szelídíteni őket mert nem otthon vannak.

2012. jún. 2. 13:32
 12/14 anonim ***** válasza:

Én előbb kézhez szoktam szoktatni, és amikor kiveszem és az ujjamon vagy a kalit tetején ül, úgy nyújtom neki a kaját.

De így is lehet, én annyira nem értek hozzá... :D

2012. jún. 2. 18:25
 13/14 Kovacs Lilla Anna ***** válasza:
utsoXD
2012. jún. 16. 17:20
 14/14 anonim ***** válasza:
Mi van???!!! Ezt nem viccnek szántam...
2012. jún. 16. 19:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!