Kezdőoldal » Állatok » Madarak » A madarak tényleg nem éreznek...

A madarak tényleg nem éreznek csípős ízt? Mondjuk ha a hullámos papagájaimnak adok csípős paprikát, akkor probléma nélkül megeszik?

Figyelt kérdés
2012. máj. 17. 21:26
 1/5 anonim ***** válasza:

Nem érzik a csípős ízt de mégis szeretik a csípős kaják ízét(már amennyit éreznek az ízekből azzal a pár száz ízlelőbimbójukkal).

A nagypapagáj magkeverékekbe még szárított chilit is tesznek.

2012. máj. 17. 22:00
 2/5 anonim ***** válasza:
Pontosan, ahogy az első is írja. Ez élősködők megelőzésére nagyon jó.
2012. máj. 18. 06:33
 3/5 A kérdező kommentje:
gondolom azért szeretik a csípőset mint amiért az emberet is megveszik a csípős paprikát annak ellenére hogy kivágják a csípős részét.... sokkal jobb az íze mint egy sima tvpaprikának:D vagy most magamból indultam ki:D
2012. máj. 18. 07:13
 4/5 anonim ***** válasza:
Szerintem ez fajtánként változó...a papagáj lehet, hogy szereti a csípőset, de pl az én kanárim (12 éves) nem eszi meg azt a paprikacsutkát, bármennyire szereti is a magjait, ami egy kicsit is erős. Megkóstolja, de rögtön kiköpi. Viszont lehet, hogy csak válogatós :)
2012. máj. 18. 11:24
 5/5 anonim válasza:

A csípős íz jelenlétére az ételben a papagájok egészen másként reagálnak, mint az emberek. Míg egy átlagos emlős 100-1000 rész/milliós arányban képes elviselni a capsaicint egy ételben, addig egy madár (így a legtöbb papagáj is) még a 20 ezer/milliós mennyiséget is elviseli.

Egyáltalán nem igaz tehát, hogy a papagájok adott esetben nem érezhetnék az élelmiszerek capsaicintartalmát, noha aligha találunk olyan táplálékot a természetben, amely 2 százalékban tömény capsaicinből állna.

2017. dec. 10. 21:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!