Mit csináljak ezzel a kis verébbel?
Ma, amikor hazaérkeztem, az udvaron egy kis veréb rohangászott és csapkodta a szárnyait, de nem tudott elrepülni. Nagyon szeretem a madarakat, és tudom, hogy falun a veréb nem tartozik a legkedveltebb madarak közé, de én megsajnáltam, és nem akarom, hogy elpusztuljon. Ha a földön hagyom, előbb-utóbb macskapréda lett volna belőle. Egyelőre biztonságban van, és bár próbáltam neki enni és inni adni, a szülői fészekben lenne a helye. Az a gond, hogy fogalmam nincs, honnan eshetett ki. Viszonylag már nagy, és idő kérdése, hogy megtanuljon repülni. Ezt az éjszakát, remélem, sikeresen átvészeli, de így nem maradhat, mert elpusztul. Ha visszaengedem a földre, megintcsak elpusztul, mert a macskák felfalják. Van két verébfészek, jó magasan, és talán onnan kerülhetett ki, de ez csak bizonytalan feltételezés. Ha vissza tudnám rakni, nem közösítenék ki a fészeklakók? Ott is elpusztulna? Én nem akarom, hogy elpusztuljon a kis csipcsirip. Még ha a fészekben nem is fogadják be, inkább ott van jó helyen, mint akár nálam, akár a macskák között. Volt már hasonló helyzetben valaki? Mit tettetek? Szerintetek mi lenne a legjobb a kis kétlábúnak?
Előre is köszönöm a válaszokat. (hülyék kíméljenek!)
A 22:31-es vagyok. Én is sajnálom, hogy csak későn vettem észre a kérdésed, hidd el, ha lehetett volna, hamarabb is leírtam volna.
Az a baj, hogy az embereket nem tájékoztatják ilyen dolgokról... vagy lehet, hogy az emberek nem elég érdeklődőek, nem tudom. Tény, hogy a nagy általánosságnak nagyon felületes ismeretei vannak a madarakról. Sajnálom ezt a fiókát, de most már tudod, mi a teendő, legközelebb biztos meg tudod tenni, amit kell. Azt teheted még, hogy igyekszel minél több emberrel megosztani ezt, hogy ők is tehessenek értük és ne csináljanak tudtukon kívül rosszat. Én ezt az oldalt minden ilyen kérdésnél belinkelem, de én csak egy ember vagyok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!