Nekem van egy hullámos papagájom Fiú4-5 honapos lehet állat kereskedésböl vettem 2-3 napja. Megprobáltam megszeliditeni betsze a kezembe "szedi szét a rácsot" nem száll a kezemre és ha elmegyek elötte meg ilyed. Mit lehetne ez esetben tenni?
1. Meg kell szokni a környezetet neki
2. Eközben kellemes hangon beszélhess hozzá néhány napig
3. Ha úgy látod, hogy nem tetszik neki, mindig hátrálj, ne érezze, hogy veszélyben van.
4. Szelídítés = kedvenc kaja (pl 30cm-es pálca végére kaja, onnan elveszi, akkor ok, majd napok alatt lerövidíted és nyertél)
5. Már kézből eszik.
6. Tanítgathatod trükkökre is (youtube-n van sok: "parrot trick", "how to train parrot", stb kifejezésellel)
* Ezer szelidítéses kérdés van, minden héten egy újabb, legtöbb hullámos esetén, keresőben keresgélj, olvashatsz mások tapasztalatait is.
Amit írtál nem teljesen értem, berakod a kezedbe és szedi szét a rácsot. Ha a kezedbe van, hogy szedi szét a rácsot?
Vagy ha a kezed rakod a kalitba és akkor szedi szét a rácsot, akkor értem. Sok szelíd papagáj sem szereti, ha a kalitjába piszkálnak, az az ő territóriuma.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!