Kezdőoldal » Állatok » Madarak » Ki engedhetem a hullámos...

Ki engedhetem a hullámos papagájunkat?

Figyelt kérdés

3 hónapja van meg a papagáj, de még egyszer sem engedtük ki a ketrecéből. Szelídítjük a madarat, de még nem teljesen szelíd, volt, hogy már evett a testvérem kezéből, de tőlünk többiektől még fél.

Azt hallottam, olvastam, hogy gyakran ki kell őket engedni, de nem tudom, hogy ha még nincs teljesen megszokva, akkor mi akkor mit lehet tenni.

Szóval a kérdéseim a következők lennének:

Ki szabad egyáltalán engedni míg nincs teljesen megbarátkozva velünk?

Ha ki lehet engedni akkor meddig, és hogyan vegyem rá, hogy visszamenjen a ketrecébe?

Milyen óvintézkedéseket kell megcsinálnom mielőtt kiengedem?

A válaszokat előre is köszönöm.

2012. ápr. 9. 14:57
 1/10 anonim ***** válasza:

Kiengedheted. Az ablakokat ne felejtsd el becsukni, a függönyöket elhúzni, nehogy neki repüljön az üvegnek.

Készülj fel arra, hogy potyogtatni fog :)

A visszamenetel elég nehéz lesz először, de türelem.

Csinálj egy kicsit sötétebbet, de azért lásson, nehogy pánikba essen, és nyújtsd ki a karod.

Ha nem száll rá, előbb-utóbb éhes vagy szomjas lesz, és bemegy magától.

2012. ápr. 9. 15:19
 2/10 anonim ***** válasza:
minden egyes rést,lyukat,helyet ahol ki tud menni zárjál le vasajtó vasablak .. stb.. aztán enged ki, vigyázz mert szarni azt fog. aztán ne adj neki inni,enni ha éhes/szomjas lesz be fog menni majd állj lesbe és csapd rá a kalitkát hogyha végre be ment..
2012. ápr. 9. 15:26
 3/10 Dodo576 válasza:
Biztos hogy kiengedheted,de előtte húzd el a függönyt és ne féljetek tőle mert akit nem szeret ahhoz nem megy oda és nem bántja.Akár egész napra kiengedheted csak estére ne.A ketrecbe magától visszamegy,ha nem akkor tegyétek közvetlen a madár elé és előbb utóbb berepül.És a biztonságtalan helyekre(pl.:konvektor,tv,gép,lyukak ahol kifér stb.) ne engedd!
2012. ápr. 9. 17:50
 4/10 anonim ***** válasza:
kevés vagy mint hóemberben a vízesés!
2012. ápr. 9. 21:32
 5/10 A kérdező kommentje:

Nagyon szépen köszönöm a hasznos válaszokat, bár "Bukshii.The.TROLL" válaszát nem értettem, illetve nem tudtam értékelni, a többieknek viszont ment a zöld kéz.

Viszont lenne egy kis gondom, mégpedig az, hogy mióta kiírtam a kérdést azóta próbálom kiengedni a papgagájt, de nem akar kijönni. A ketrec ajtója folyamatosan ki van nyitva (persze csak akkor, ha ott vagyunk). Nos, a kérdésem az lenne, hogy, hogyan tudnám rávenni, hogy kirepüljön a ketrecéből?

2012. ápr. 13. 18:15
 6/10 anonim ***** válasza:

A papagáj meglehetősen kíváncsi, majd kimegy magától.

Rakjatok egy ülőrudat a kalitkán kívülre az ajtó mellé, illetve kifelé valami kaját, amit lát, de csak kintről ér el jól. Vagy az etetőjét rakjátok az ajtó mellé.

2012. ápr. 13. 19:15
 7/10 anonim ***** válasza:

Ezeket tartsd távol tőle: [link]

Türelem. Előbb-utóbb ki fog mászni a kalitka tetejére vagy legalább az ajtóba.

2012. ápr. 14. 14:50
 8/10 anonim ***** válasza:
Ez tetszett: "Sosem kéne megengednünk nekik, hogy a fej üregeibe tegyék a csőrüket vagy hogy a fogainkat tisztítsák." :D
2012. ápr. 14. 17:22
 9/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszokat! :)

Akkor, türelmesen várok, remélhetőleg ki fog jönni.

2012. ápr. 14. 19:00
 10/10 anonim válasza:
Én is azt tudom javasolni hogy türelem! Lehet hogy még nem teljesen szokta meg a környezetét és most a legnagyobb biztonságot a kalitkája jelenti! Kitartás! :)
2013. júl. 29. 10:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!