Hullámos papagájom mért félénk?
Már 3-4 éve van nálam egy lány hullámos papagájom, aki egyszerűen nem szelídül meg!
foglalkozok vele meg miden, és már tapasztalt madár tartó vagyok, nem ő az első, korábban is volt, most egyedül van, de még most sem szelid! Ha csak felteszem a kezem már repked minden fele, és az ujjamra sem mászik rá, a magot félénken kiveszi a kezemből, és ennyi!
Nem tudom mit csináljak vele, lehet hogy egy ideg roncs madarat vettem anno? A kalitkája elég tágas, és próbáltam régebben kiengedni repkedni, de nagyon meg volt ijedve, azóta nem is próbálkoztam vele, szinte remegett - amikor előszőr kiengetem eltelt egy kis idő , szóval nem is a legelején engedtem ki. A régi madarat is akkor engedtem ki, amikor már rámászott az ujjamra, de ő nem is szeret kint lenni! Mit tehetnék vele? Más is járt már így?
Ez erlég érdekes...
Hol vetted???
Nem lehet ,hogy az első gazdája bántotta és ijesztegette???
Próbáld meg így :Nyisd ki a kalitka ajtót és nyúlkálj ott ahol a legtávolabban vagy tőle ezt naponta 5-6-7 alkalommal!!! FONTOS!!! Mindig csak 1 ember csinálja a gyakorlatot!!!!+Nyugis környezet legyen!!!
Remélem tudtam segíteni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!