A papagájok túl tudják magukat enni?
Köszi! Eddig még nem szállt rá a kezemre, de már akkor sem fél, ha közvetlenül mellette van a kezem, teljesen nyugodt. És nézi a kezem. Akkor szerinted kiengedhetem? Csak nem akarom visszaerőszakolni a kalitkájába, félek, hogy akkor félni fog tőlem nagyon sokáig. De olvastam olyat is, hogy kiengedhetem, és úgy azt várjam meg, ha ő közeledik felém. Amúgy nagyon szelíd, csak akkor csípett meg, amikor megfogtam, hogy betegyem a kalitkájába.
Tehát akkor kiengedhetem? Mert tényleg nagyon szelíd. :) Egyelőre még csak műanyag ülőrúd van neki, illetve egy bambusz rúd, de holnap fogom neki megcsinálni fából az ülőrúdját. Már kiáztattam ecetes vízben, most éppen szárad :)
Engedd ki nyugodtan. Ha már ennyire szelíd könnyen be fogod tudni tenni egy ülőrúdra ültetve.
Kint mivel egyedül van ha nem is egyből de keresni fogja a társaságod.
Nem kell sokáig áztatni az ülőrudakat. 10-15 perc bőven elég.
10-12 óra sötét,nyugalom kell nekik. De ne legyen teljes sötétségben mert előfordul hogy éjjel valamitől megijed vagy megcsúszik és a teljes sötétségben össze-vissza fog repkedni amíg nem kapcsolod fel a villanyt.
Bármilyen zenét hallgathatsz csak ne túl hangosan. Valamelyik papagáj valamelyik,valamilyen zenétől beindul azaz össze-vissza mászkál vagy csipog vagy udvarolni kezd vagy táncol(ez a kakadukra jellemző)stb.
Fürdésre bármilyen nem túl mély műanyag tál is alkalmas amit amikor kint van mellé teszel. Hetente párszor(télen is) adj neki vizet hogy ha akar fürödhessen mert jót tesz a bőrének,tollának. És télen amikor szárazabb a levegő ha sokat fürdeted kevésbé lesz neki kényelmetlen,zavaró az alacsonyabb páratartalom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!