Lehet még köztük valami?
Nekem is volt hasonló.
2001 őszén egy ismerősöm nekem adta a hím papagáját, nem tudom, hány éves lehetett ekkor.
2001 karácsonyára kapott egy szék kék tojót.
:)
Eleinte külön kalitkában tartottam, aztán összeköltöztettem őket.
Megszerették egymást, bár a kislány mindig elutasította a fiút, így sosem lett tojásuk.
Szerették egymást, gyakran vakargatták, etették a másikat.
Együtt töltöttek 7 évet...
Szoktad a hím hátát,szárnyát simogatni, fejét vakargatni,stb. Lehet hogy a hím téged tekint a párjának. Ebben az esetben nem valószínű hogy valaha is egy párt fognak alkotni mert egy életre választanak párt(ha jól tudom). De ha mostantól nem foglalkozol vele úgy mintha a párja lennél talán elkezd a tojó iránt érdeklődni.
Ha nem tekint téged a párjának akkor pedig csak idő kérdése hogy összebarátkozzanak.
Szereti ha vakargatom a fejét, rendszeresen jelentkezik is érte. És persze kiabál, ha nem vagyok épp vele. Illetve ez volt vasárnapig, amikor aztán megérkezett a tojó. Azóta a hím sokkal higgadtabb és egyáltalán nem rikoltozik utánam, ha pl. kimegyek a szobából.
Fura és különleges (ezzel együtt és ezért imádnivaló) szerzetek ezek a papagájok. Az ember azt gondolná, hogy a fajfenntartás ösztöne mindent felülír, tehát ellenkező nemű madarak szükségszerűen "összeállnak"... s ezek szerint mégse :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!