Megéri hullámos papagájt állatkereskedésben venni?
Én vettem a páromnak állatkereskedésben egyszer hullámos papagájt. Nem volt gond, sikerült megszelídíteni, egy kis fürtös kömény csodákra képes:)
A baj csak annyi volt, hogy egy évet se várta meg szegény, megdöglött.
Nem tudom, hogy "hozta magával" vagy fertőzés volt, de megvakult, majd feldobta a talpát :(
Nekem nagyon sok papagájom volt/van, mind kereskedésből, mert a környéken senki nem tenyészt. Eddig még csak egyszer fogtunk ki "problémás" hullámost, de tény és való: tudni kell vásárlás előtt, mit kell nézni, hogy észrevedd, melyik egészséges, kiegyensúlyozott papagáj. A tapasztalataim jók, bár kevesebbet kell "küzdeni" egy tenyésztőnél kézzel nevelt példánnyal, de szerintem megéri.
Amúgy már a kék is tenyésztett szín, csak a zöld "eredeti".
Ha fiatal példányt veszel akkor nagyobb rá az esély hogy egészséges,kiegyensúlyozott madarat választasz mert ha idősebbet veszel akkor valószínűleg már egy jó ideje ott/olyan körülmények között élt tehát valószínűbb hogy beteg,problémás lesz.
Én is kereskedésből vettem 4 és fél éve a hullámosom. Színre nem pont ilyet akartam de mivel ő volt a legfiatalabb(fekete volt a csőre vége) őt vettem meg mert biztos nem nyomorgott hetek óta a kereskedésben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!