A kissándor papagáj tartató lakásban?
Kezdőként általában a hullámos és a nimfa papagájt szokták ajánlani, de természetesen többféle papagáj is van...
Ezt a videót pont ma láttam, egy nimfa próbálja a márió zenéjét elfütyürészni, nagyon aranyos :)
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=vrLc1..
Ez pedig az egyik kedvenc hullámos videóm:
http://www.youtube.com/watch?v=dybyd_wUjvk
Esetleg nézd meg a fischer törpepapagájokat, nagyon gyönyörű színeik vannak. De őket elsősorban párban érdemes vásárolni.
Mivel írtad, hogy közepes méretűt szeretnél, akkor talán a nimfa a legalkalmasabb, ő a legnagyobb közülük. Ezért is olyan népszerű talán. Remélem segítettem.
A lehető legnagyobb amit be tudsz szerezni. :) Minél nagyobb annál jobban fogja érezni magát a madarad. De, hogy konkretizáljuk:
Háziállat.hu-n ezt írják:
"A nimfapapagáj tartása nem okozhat gondot, mert viszonylag kis kalitkában (25x50x50 cm) is jól megvan, ha naponta kis időre kiengedjük, hogy röpködhessen."
Ezt szerintem felejtsd el, rettentően kicsi.
Máshol ilyen méreteket írtak:
75 x 40 x 50 cm-es
illetve: 80x70x110cm
De ne feledd, a kalitkát egyszer kell megvenni, és utána a madárkád egész életének nagy részét abban tölti.
Esetleg magadnak is készíthetsz, de ez persze függ attól, hogy ki milyen kézügyességű stb, annak viszont megvan a nagy előnye, hogy olyan lesz és akkor amekkorát szeretnél, nem mellesleg jóval olcsóbban jöhetsz ki.
Mások véleményét is kérd ki azért!
A nimfák nagyon bújós,ragaszkodó madarak. Ha eleget foglalkozol vele azaz napi kb 5 órát akkor egyedül is tarthatod.
Minimális kalitkaméret 1 nimfának szerintem: 50x60x60-80cm (mélység x hosszúság x magasság) mert a szárnyfesztávolságuk kb 50cm és szeretnek széttárt szárnyakkal fejjel lefelé lógni a kalitkában is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!