Hullámos (kék szinü, him) papagájt szeretnék venni Jó lenne, hogy valaki megírná nekem, hogy ki lehet - e engedni a szobába? és ha igen, hogy tegyem vissza a kerecbe?
Közben engem érdekelne, hogy miért kell a kékből lányt, zöldből fiút venni?
Amúgy igen, legfontosabb, hogy ne féljen a kezedtől, ha megszokja és rááll az ujjadra, akkor nagyon egyszerű már.
Nem agresszívabb, nevelés kérdése, melyik mennyire lesz agresszív. Akár tojó, akár hím, a zöld az eredeti színük, minden egyéb színváltozat már tenyésztés műve.
Nem ki lehet engedni: ki kellene engedni mindenkinek, hiszen kegyetlen dolog egy repülő állattól mozdulatlanságot követelni és pár centis helyre kényszeríteni őket.
Eleinte óvatosan kell visszaterelni, de többnyire maguktól visszamennek, ha a kalitka számukra a biztonságot fogja jelenteni. Tehát ne nyúlkálj bele megfogási szándékkal, ne akard megsimogatni, mielőtt megszelídül, stb Majd megszelídíted annyira, hogy egy ülőrúddal, vagy akár az ujjadon, tenyeredben vissza tudd tenni.
csak akkor engedd ki őket, ha már kézhez szokottak, mert akkor bajlódhatsz velük és ők is meg fognak ijedni!
Ha már ez megvan gondoskodj arról hogy az ajtó-ablak csukva legyen, ne essen be kis résekbe, ahova beszorulhat és ne legyen mérgező szobanövény, amibe belecsiphet.
Hunter9700! Te nagyon nagy marhaságot irtál, már ne is haragudj! Egy papagáj jellemét nem a szine határozza meg, nekem 8 évig volt kék fiú hullámosom, és amiokr megvettem 1 hét után az ujjamra szállt, puszilgatott, most a sárga lány az meg félős...
Ez pont olyan, minthogy ne vegyél fekete németjuhászt, mert az agressziv, a rajzos meg nem!
A papagáj kalitkájában ezek alapvetőek:
-fém, vagy műanyag etetőtálka (az önetető macerás, néha beszorulnak a magok és akkor nem jut kajához, míg meg nem igazítod)
-itató
-faágak ülőrúdként (akác, fűz vagy permetezetlen gyümölcsfaágak, amik átmérője akkora, hogy a madár csak félig, vagy annyira se érje át az ágat, karomkoptatás és egészséges, kényelmes ülés céljából.)
-csőrkoptató
-játékok (hinta, kötél, fajátékok,de SEMMIKÉPP ne tükör, műpapagáj vagy csengő)
-a kalitka aljára, vagy egy külön tálkába madárhomok
A papagájodnak, ha megszelídült, remélem, mindenképp veszel egy társat, nekik kell egy fajtárs is, hogy igazán boldogok legyenek. A az egyik szelíd, akkor a másikkal már gyerekjáték lesz jól kijönnöd!:)
A papagájok sötétedéskor elhallgatnak. Ha nem megy hangosan tv, vagy rádió, tehát nincs mit túlharsogniuk, akkor sötétedéskor, de legalábbis letakaráskor biztosan csendben maradnak. De amint valami hangos nekik, akkor ők megpróbálják majd elnyomni a hangjukkal, és amíg fényt látnak, addig ők sem alszanak el teljesen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!