Kezdőoldal » Állatok » Madarak » Papagájt szobában?

Papagájt szobában?

Figyelt kérdés
Azt szeretném kérdezni, hogy lehet-e papagájt tartani a szobában, ahol alszom, vagy ezt felejtsem el? Hullámos papagájt szeretnék esetleg, de ha azt mondjátok, hogy túl hangos ahhoz, hogy szobában legyen, akkor lehet várok vele, amíg elköltözök a panelból és lesz neki egyéb helye... Van valaki aki egy szobában alszik a papagájával?
2012. jan. 30. 15:35
 1/6 anonim ***** válasza:

Én 1 hullámossal, 2 nimfával és 1 királypapagájjal alszom egy szobában egy panellakásban.

Ezek közül a fajok közül a hullámos a leghalkabb. Tehát nyugodtan lehet a kalitkája a szobában. Persze lehet hogy felébreszt napkeltekor vagy tovább hangoskodik a sötétben ezért le kell takarnod éjszakára de ha ugyanakkor kelsz,fekszel akkor egy idő után megszokja és valószínűleg nem hangoskodik amíg alszol.

2012. jan. 30. 16:05
 2/6 anonim ***** válasza:

Én két hullámossal és egy nimfával osztom meg a szobám, szintén panelban. Nem hangosak, napközben szoktak belemerülni a hatalmas dolgaikba, de személyes tapasztalatom az, hogy sötétedéskor elhalkulnak, maximum a tv-re becsicseregnek valamit, de sötétedés után nyugi van.

Szintén papagájfüggő, de nekem nem is kell őket letakarnom, mert addig csöndben maradnak, míg fel nem kelek, vagy neki nem állok mocorogni:) De, amúgy tényleg elég egy egyszerű sötétebb valami, amivel letakarod őket, ha reggel ébresztenének.

2012. jan. 30. 16:33
 3/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszaitokat, ennek most nagyon örülök :)

Amúgy szerintetek egy hullámost utánzásra, vagy egyéb dolgokra meg lehet tanítani? Olvastam róluk, több helyen, hogy igen, de kíváncsi vagyok a véleményetekre, mindenképpen szeretném megszelídíteni, hogy tudjon az ujjamon, vagy esetleg a vállamon álldogálni. WC papír gurigán átbújni, ilyesmire is képes lehet?

2012. jan. 30. 18:04
 4/6 anonim ***** válasza:
2012. jan. 30. 19:36
 5/6 anonim ***** válasza:
Az ujjadon, válladon állás gyakorlatilag a minimum, ha megszelídíted, akkor ezt mindenképpen sokat fogjátok csinálni:) A többit (gurigán átbújás, forgás, hangutánzás) pedig csak türelem és idő (és technika) kérdése.
2012. jan. 30. 19:42
 6/6 A kérdező kommentje:
Nagyon aranyosak a videón! Köszönöm a sok segítséget! :)
2012. jan. 31. 08:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!