Most vettem a hullámos papagájaimnak fürdőt, hogyan szoktassam bele őket?
majd maguktól belemennek. Amikor kiengeded őket reptetni.
De én inkább nyáron fürdetném a helyedben. Az enyém imádta. A mostanit nem fürdetem, mert elég félős.
Szoktatni nem igazán lehet, nem mindegyik madár szeret fürdeni. Viszont érdemes nyáron elkezdeni a fürdőhasználatot, mert a melegben alig bír ellenállni a legfélősebb papagáj is neki. Így télen nincs meg az a motiváció, mint ami nyáron garantált:) Ráadásul a hullámosok (és úgy a papagájok általában) nagyon érzékenyek, könnyen megfáznak, és ez náluk halálos is lehet. Nagyon kell vigyázni a szobamadarakra, kis huzat, hirtelen hőmrsékletváltozás és már tüsszögnek és levertek lehetnek.
Nálam amúgy bevált az (igaz, nyáron), hogy láttam rajta, hogy már csak egy hajszál választja el attól, hogy belemenjen, dobtam bele egy kis gumó fürtöskölest. Akkor erőt vett magán és utána rájött, hogy valójában mire való a fürdető.
De szerintem tavaszig-nyárig várj ezzel.
Télen is szabad sőt kell őket fürdetni főleg olyan helyen ahol alacsonyabb a páratartalom. Ha olyan helyen vannak ahol nem érheti őket huzat nem lesz semmi bajuk.
Az én hullámosom mindennap megfürdik az itatójában lévő hidegebb vízben még sincs semmi baja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!