Kezdőoldal » Állatok » Madarak » Most vettem a hullámos papagáj...

Most vettem a hullámos papagájaimnak fürdőt, hogyan szoktassam bele őket?

Figyelt kérdés
2012. jan. 21. 17:43
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

majd maguktól belemennek. Amikor kiengeded őket reptetni.

De én inkább nyáron fürdetném a helyedben. Az enyém imádta. A mostanit nem fürdetem, mert elég félős.

2012. jan. 21. 18:06
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Szoktatni nem igazán lehet, nem mindegyik madár szeret fürdeni. Viszont érdemes nyáron elkezdeni a fürdőhasználatot, mert a melegben alig bír ellenállni a legfélősebb papagáj is neki. Így télen nincs meg az a motiváció, mint ami nyáron garantált:) Ráadásul a hullámosok (és úgy a papagájok általában) nagyon érzékenyek, könnyen megfáznak, és ez náluk halálos is lehet. Nagyon kell vigyázni a szobamadarakra, kis huzat, hirtelen hőmrsékletváltozás és már tüsszögnek és levertek lehetnek.

Nálam amúgy bevált az (igaz, nyáron), hogy láttam rajta, hogy már csak egy hajszál választja el attól, hogy belemenjen, dobtam bele egy kis gumó fürtöskölest. Akkor erőt vett magán és utána rájött, hogy valójában mire való a fürdető.

De szerintem tavaszig-nyárig várj ezzel.

2012. jan. 21. 21:45
 3/6 anonim ***** válasza:
91%

Télen is szabad sőt kell őket fürdetni főleg olyan helyen ahol alacsonyabb a páratartalom. Ha olyan helyen vannak ahol nem érheti őket huzat nem lesz semmi bajuk.

Az én hullámosom mindennap megfürdik az itatójában lévő hidegebb vízben még sincs semmi baja.

2012. jan. 22. 01:35
 4/6 anonim ***** válasza:
Beleszokik ha akar. Az enyémek most is szeretnek fürdeni van nekik egy tál homok és egy tál víz. Kinn vannak a garázsban félig fűtött helyen és akkor is elvárják a fürdőt ha hűvös van. Egyébként jobban szeretik ha az ablaktisztítós spriccelővel fújom őket vízpermnettel minden másnap követelik jó hangosan.
2012. jan. 22. 12:56
 5/6 anonim ***** válasza:
A spriccelős fürdetést az enyéim is szeretik, tartják a szárnyukat, mutatják, hol fújjam őket:) De télen nem fürdenek, az itatójukban tudnának, ha akarnának, de valamiért nem teszik. Pedig nincs hideg, lakásban tartjuk őket, csak hűvösebb van, mint nyáron.
2012. jan. 22. 13:05
 6/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat egyépként az enyém is az itatójában fürdött :) ezért vettem neki külön fürdőt
2012. jan. 28. 15:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!