Melyik a legcsöndesebb papagáj, amit nem túl nagy helyen is lehet tartani és olcsó?
Kecskepapagáj. Hogy a legcsöndesebb-e mind közül, nem tudom, de a hullámosnál, nimfánál stb biztosan. A hangja a kecske mekegésére emlékeztet, nagyon édes, és egyáltalán nem hangos v. zavaró.
A tartása nem drága és nem igényel különösebb szaktudást - persze az alapszabályokat muszáj betartani: megfelelő nagyságú hely, röptetés a szobában, fürdővíz biztosítása (mert ez a fajta nagyon szeret fürödni) stb.
Csatlakozom az előttem szólóhoz: kecskepapagáj! :)
Nekem is kecskepapagájom van, 4,000.-Ft-ért vettem közvetlenül a tenyésztőtől. A kalitkája 55x45x30-as, de persze naponta röptetve van. Imád fürdeni, olyan mint a kacsa. A hangja pedig tényleg a kecskére emlékeztet, visítozni még sohasem hallottam. Intelligens madár, imád lógni a kalitka tetején, és nagyon fürge. Tudom, mindenki a saját lovát /papagáját/ dicséri, de szerintem ez tényleg egy cuki fajta. Azt tudom mondani, hogy egy hullámosnál halkabb. Bár régen volt hullámosom is, és az csak akkor hangoskodott, ha fel akarta hívni magára a figyelmet.
A youtube-on keress rá, rengeteg video van fent: kakariki-t írd be a keresőbe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!