Belehalhat egy papagáj a másik elvesztésébe?
Ez csak egy tévhit. Az előző válaszoló papagája pedig valami más miatt hallhatott meg.
Nekem régen volt 2 hullámosom. Nagy szerelem volt közöttük éveken keresztül de amikor meghalt a hím a tojón alig látszott szomorúság. Adtunk neki pár hetet gyászolni és vettünk mellé egy új hímet akivel szinte azonnal összebarátkozott.
Nem olyan nagy tévhit ez.. Ha nagyon sokáig együtt voltak, és a társ halála után nincs vele eleget foglalkozva (lehet, hogy előtte is ugyanannyi figyelmet kapott, csak akkor ketten voltak, elszórakoztatták ők egymást..), belehalhat a depresszióba. Nekem még nem tették, én is gyászidő után hoztam nekik mindig új társat, de találkoztam már ilyennel.
Ismerősöm tartott két papagájt, az egyik elpusztult. Nem akartak többet madarat, gondolták, el lesz a másik egyedül is, úgyis öreg már.. Ő pedig szépen lassan épülgetett le.. Nem bírták már nézni, nekem adták, nálam sok papagáj van, elfért ő is. Addigra már hatalmas kakigombóc lett a fenekén, tépte a tollát, elhanyagolta magát, majd nem sokkal hozzámkerülése után szívinfarktust kapott.
Jó, itt a társ elvesztésén kívül a hirtelen környezetváltozás is betett, de nem adtam volna neki sok időt a látvány alapján sem. Ez pedig szerintem egyértelműen a depresszió miatt alakult így.
De a kérdező esetében biztosan valami betegség volt a háttérben, nem a társa elvesztése..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!