Meg lehet fürdetni egy hullámos papagájt?
Nem lehet hanem kell.
Vegyél a kalitka ajtajára akasztható fürdetőt vagy egy nagyobb műanyagtálban adj neki langyos vizet amikor kint van és ha van kedve megfürdik.
Előttem jól írták, de hozzátenném, nem minden papagáj szeret fürdeni. Volt egy szürke hullámos papagájom, az istennek nem volt hajlandó rendesen megfürdeni, egyetlenegyszer sem. Belement a vízbe, körbetopogott, ivott, aztán kirepült a rúdra és boldogan tollászkodott, pedig csak a lába lett vizes.
Langyos vizet tegyél be neki, a hidegbe nem szívesen mennek bele. És ügyelj rá, hogy miután fürdött, ne érje huzat, mert nagyon könnyen megfázhat.
Nem mind szeret fürödni, de vannak, amelyek kifejezetten imádnak. Én vízcsap alatt vagy a zuhanyzóban szoktam fürdetni, lévén hogy ezt szereti a legjobban. Persze csak ha kellően meleg a víz, különben otthagy mint eb a szaharát... :)
Ha a tiéd nem szeretné a fürdést, még olyan formában sem, hogy elé teszel egy vízzel teli fürdetőtálkát, akkor a nyári meleg hónapokban a vízzel való finom lepermetezés is tökéletesen megteszi, ezt általában hálásan fogadják ilyenkor a madarak. Persze télen sincs ennek akadálya, ha elég meleg van a szobában. Vigyázni kell, nehogy megfázzon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!