Egy nimfa papagáj, vagy egy keskepapagáj az okosabb? Melyiket könnyebb kézhez szoktatni? (boccs a helyesírási hibákért, csak iPod-ról írok)
Bocs, ha mindjárt azzal a közhellyel válaszolok, hogy minden madár egyéniség, tehát mindegyik más - de ez az igazság. Nagyon más karakter a két madár, mindkettőt tartottam, együtt is. A nimfát gond nélkül lehet tanítani dallamokat fütyörészni (én népdalokkal szoktam őket traktálni :), de akár pár szó utánzására is. A kézhez szoktatás is könnyebben megy nimfáéknál.
De ez nem azt jelenti, hogy mindegyik egyformán ilyen, s hogy minden kecske "butább" a nimfáknál, mert ez nem igaz.
A kecske jóval csendesebb jószág, eszméletlen jópofa, amikor fürdik (a nimfák ezt általában nem szeretik), vagy amikor a lábait használja eszközként különböző műveletekhez :) Kellő türelemmel őket is simán kézhez lehet szoktatni, bár nekem az a személyes tapasztalatom, hogy még a kézzel nevelt kecskék sem lesznek olyan mértékben szelídek és barátságosak, mint a "simán" szelídített nimfák.
No de ismétlem, mindegyik egyénileg más és más...
Hogy melyiket érdemes tartani, ez csak tőled függ, hogy mit szeretnél. A nimfák hangosabbak, viszont igazi társakká tudnak válni - az enyém pl. velem jön mindenhová a lakásban (vállamon), még fürödni is (kivételes eset, mert imád fürödni).
Hogy mennyibe kerül, az függ attól, hogy hol veszed. Érdemes hozzáértő tenyésztőtől, aki nem nagyban csinálja (nem az üzlet a fontos, hanem a madár), és esetleg kézzel neveltjei is vannak (ezek alapból szelídek).
Az utolsó kérdés:
Nekem a papagáj benntlenne a szobámban és hogy tudnék-e tanulni egy nimfától?
Ha egyedül van és unatkozik, akkor mindent meg fog tenni, hogy magára vonja a figyelmed. Ha van egy párja, akkor egymással vannak elfoglalva.
De az tény, hogy egy papagáj nem a csendre és a béke szigetére vágyóknak lett "kitalálva", egészen másért szeretjük őket...
Ha kifejezetten a hangerő a szempont, akkor a kecske e tekintetben jobb választás.
Na jó azt gondoltam h nem egy csöndes madár, ha azt akartam volna akkor nem papagájt választottam volna ...
De nekem van egy zebra pintyem, hogy azzal már ellene?
Egy nimfa és egy pinty az egyenlő két magányos madár.
Bántani ugyan valószínűleg nem fogják egymást...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!