Van 17 csirkénk. Nagyon szeretjük őket csak a helyük nem fedett felül ezért kirepülnek. Szeretnénk elkerülni azt hogy átrepüljenek a szomszédba és széttépjék a kutyák. Hogyan kell visszavágni a szárnyukat?
állatorvos. de én inkább a fedőt ajánlom, olcsón meg lehet úszni,akár házilag is lehet készíteni, parafából ideiglenesen, télen meg gondolom más helyük van. ha mégsem akkor is ajánlatos egy tetőt csinálni,mert nem csak ők repülhetnek ki,egy galamb is berepülhet és szét tépheti őket, vagy bevihet valami fertőzést is....
remélem segítettem. Sk.
Inkább fedd be a helyüket, egy hálót felrakni nem tart semeddig se.
A szárnyvagdosás barbár módszer.
Szia!
A 20:06osnak igaza van mi is így csináljuk!Csak tényleg vigyázz nehogy belevágj,de úgyis látni fogod hogy honnantól vághatsz.
Nekem is van kb 100 tyúkom, csirkém és a gyengébbek kedvéért a szárnyvágás alatt a szárnyevező tollak levágását kell érteni és nem a szárny
( mint mellső végtag )csonkolását, bár a díszrécéknél az is megszokott művelet.
Nyugottan vágd le, csak ha növésben van a toll akkor kell vigyázni, h csak azt a rész távolítsd el ami már kinőtt a tokból..
Itt van némi félreértés, gondolom azért írták barbár módszernek a szárnyvágást.( hiszen értelemszerűen a visszavágott szárny sokszor a szabadabb tartást is lehetővé teszi, hiszen szabadon kószálhatnak a területen annak a veszélye nélkül, hogy pl. kirebbenjenek az utcára, autók közé, stb.)
A "vágd vissza a szárnyukat" nem más, mint a tollak visszavágása, semmilyen érző részt nem érint(het).
A technika pedig valóban az, mint az előttem szólók leírták.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!