Mit csinálnak a hullámos papagájok mielőtt párzanának?
ez náluk kicsit bonyolultabb, nem feltétlen fognak párosodni, még akkor sem ha az egyik hím, a másik nőstény.
A nőstény választ párt.
Csak akkor pároztass, ha megfelelő feltételek között tudod a fiókákat felnevelni, és el is tudod utána adni őket.
Tegyél be egy odut, és figyeld meg hátha, de nekem is 3 évig volt párban 2 hulámosom és semmi sem volt, a nősténynek nem jött be a hím.
Vagy nem tudom, de láttam hogy próbálkozott , de nem érdekelte a nőstényt.
Csak akkor akarj fiókákat ha: elég nagy a kalitka amiben vannak akár 10 hullámosnak is, van 2 másik nagy kalitkád amibe el tudod választani a fiókákat nemek szerint a szülőktől.
Mielőtt felrakod az odút fel kell készítened a párt. Felkészíteni úgy kell hogy odú felrakása előtt egy hónappal fokozatosan emelni kell a lágy eleség adagot hetente. Úgy hogy negyedik héten már heti 4-5 alkalommal kapjanak lágy eleséget mindig annyit amennyit kb 30-60perc alatt megesznek. Lágy eleség általában keményre főtt tyúktojásból és reszelt vagy késsel vágott sárgarépából áll. Miután eltelik a 4 hét mehet fel nekik az odú majd addig kapják a lágy eleséget még meg nem jelenik az első tojás. Az első tojás után csak magot és vizet kapjanak addig még ki nem kel az első fióka. Kikelés után napi kétszer(reggel/este) kapjanak lágy eleséget igény szerint.
1 párnak 2-3 odú kell hogy a tojó választhasson.
De 1 pár ritkán költ mert a hullámosok féltékenységből tojnak tojást. 2 párt viszont nem tarthatsz egybe mert az egyik lenne a domináns és bántaná a másikat. Tehát minimum 3 pár kell ahhoz hogy tuti legyen fióka.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!