Kezdőoldal » Állatok » Madarak » Chips, ropi, keksz stb....

Chips, ropi, keksz stb. mennyire ártalamas a papagájnak? Lehet komolyabb baja tőle?

Figyelt kérdés
2011. nov. 10. 13:59
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:
Ez nagyon jól hangzik, egyszerű is és minden megvan hozzá itthon. Ki is próbálom holnap szerintem.:)
2011. nov. 10. 19:13
 12/17 anonim ***** válasza:

Sajnálom, ha elszomorítottalak, de engem is, mint 20 éve papagájokat tartó és szerető emberlányát is elszomorít, ha ilyen alap dolgokat nem tud egy GAZDI, akinek a dolga az lenne, hogy az általa felelősségel tartott állat minden igényét és szokását a lehetőségeihez képest megismerje, MINIMUM, de tényleg minimum az etetéséről tudjon mindent. És nem azután megkérdezni, ha már rászoktattad, hanem még akkor, mikor először megfordul egy ennyire ésszerűtlen dolog.

A gyerekkel kapcsolatos példád úgy lett volna helyes, ha azt írod: "amikor a család valami alkalomból alkoholt iszik, és a nagyon kicsi gyerek is kér, a szülei megsajnálják, és ... esetedben adnak a 3 évesnek egy korsó sört, viszont hálisten az esetek többségében azt mondják, hogy "Józsikám, ezt csak a felnőttek ihatják, neked még ott a finom tejci". .

2011. nov. 10. 20:17
 13/17 A kérdező kommentje:
Inkább nem írok semmit..úgyis igazad van. De jobb későn, mint soha.
2011. nov. 10. 20:26
 14/17 anonim ***** válasza:

Viszont, azt is őszintén mondom, hogy jó látni, hogy (legalább látszólag.. mivel nem áll ott melletted senki innen GYK-ról, és nézi éjjel-nappal, hogy tényleg így van-e..) megfogadod a tanácsokat. Tényleg jobb későn, mint soha, de csak reménykedjünk, hogy ez nem okozott tartós kárt a papagájnak. (Kiemelkedően magas olajtartalom -fekete héjú szotyi is főben járó bűnnek számít a magas olajtartalma miatt, nemhogy a csipsz-, extramagas sótartalom, egyéb adalékanyagok...)

Ha innentől ezekre odafigyelsz, biztos vagyok benne, hogy kiváló gazdija leszel, hisz, ahogy olvastam, ezt is szeretetből tetted.. De inkább előbb kérdezd meg, ha valamiben nem vagy biztos, rengetegen vannak/vagyunk itt, akik bármikor válaszolnak neked, akár privátban is, hogy lehet-e vagy sem..

2011. nov. 10. 22:46
 15/17 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen, ez most jól esett:)
2011. nov. 11. 15:43
 16/17 anonim ***** válasza:
A felsoroltak helyett inkább adj neki fejes saláta levelet, főtt tojást, gyümölcsöket és fürtös kölest. Eezknek sokkal jobban fog örülni, én kekszet sem adnék neki a tartósítószer miatt.
2012. máj. 15. 23:56
 17/17 A kérdező kommentje:
Ezeket szoktak kapni és szeretik is. Azóta mióta kírtam a kérdést semmi ilyesmit nem kaptak és a családnak is meg van tiltva hogy adjanak neki kekszet vagy hasonlókat..:)
2012. máj. 17. 15:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!