Miért van az hogy az én nimfapapagájom nem akar semmi zöldséget és gyümölcsöt enni?
Akkor csináld azt amit én.
Naponta többször menj oda hozzá és az ujjaid közül adj neki pár szem fürtös kölest vagy mást ha más a kedvence. Ezt csináld kb.1 héten keresztül így megszokja hogy mindig finomat kap ezért nem fogja azt nézegetni hogy mi az csak elveszi. Ha már megszokta az ujjaid közé ne a kedvencét tedd hanem mondjuk egy mag méretű sárgarépát. Ha elvette és megette adj neki a kedvencéből is egy falatot. Majd megint egy falat répa és egy falat a kedvencéből és így tovább. Ugyanezt csináld meg minden gyümölccsel, zöldséggel amit adni akarsz neki de ne várd hogy sokat egyen bármiből is mert a nimfák nem nagy zöldség és gyümölcsevők. A legfontosabb hogy a főtt tojást megegye(hetente-kéthetente adj neki) mert a fehérjehiány súlyos probléma lehet.
Én ezzel a módszerrel annyit értem el hogy mindent elvesznek a kezemből és megkóstolnak(ha nem ízlik nekik max. pár falatot esznek) és az egyik nimfám aki sose szerette a sárgarépát igaz hogy 1 évbe telt de már imádja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!