Mit tegyek most? Közeleg a tél.
Sziasztok.
Van 2 hullámos papagájom ha minden igaz egy pár :) de még szerintem picik 3 hónapja vettem őket az állatkereskedésben ugye még nyáron. Kertes házban lakunk a madarak a szobámban vannak a szoba hőmérséklete nyáron elég meleg mert mindig ide süt a nap de viszont télen meg jóval hidegebb mint a többi szoba. Most jelenleg olyan 18 fok körül lehet hétvégén kezdünk majd fűteni. Aggódom hogy nem e lesz valami bajuk a madaraknak hogy hidegebb van és nem e kell valami plusz táplálék vagy egyéb amit ilyenkor kell adni nekik. Sajnos még nem vagyok tapasztal madártéren :) De nem szeretném hogyha akármi gondjuk lenne most egy lábbal ülnek a fájukon és fel vannak borzolva és ráereszkedve arra az 1 kis lábára :) alig látszik ki. Gondolom fáznak vagy nem tudom.
Aki tud adhatna tanácsot hogy mivel lehet jobb a téli időszak 2 kis hullámosnak :) mindent megtennék értük a szobába is mindig kivannak engedve nyitott ketrec ajtó van mindig ki be járkáltak de most már azt sem akarnak :(
Vagy mire kell fokozottabban odafigyelni ilyenkor.
Nem kell nekik melegíteni semmivel. Nálam is hidegebb van télen mint a többi szobában de ez nem okoz nekik problémát. A tenyésztők is kint tartják őket egész télen még sincs semmi bajuk. Csak az a fontos hogy mindig legyen előttük kaja mert ilyenkor sokkal többet esznek hogy melegen tartsák magukat.
Télen hiába van hideg sokat legyen nyitva az ablak ott ahol van a kalitkájuk mert a fűtés miatt 8% vagy még kevesebb a páratartalom amit ők nagyon nehezen viselnek(minimum 45% kell nekik). És az alacsony páratartalom miatt ha olyan magkeveréket esznek amiben van mogyoró nagyon könnyen aszpergillózist kaphatnak amibe sokszor kezelés mellett is belehalnak.
Legutóbbi hozzászóláshoz. Nehogy rájuk nyisd közvetlenül az ablakot, huzatot, hideg szelet egyáltalán nem bírják és a mínuszt sem, attól aztán elhullik a madár rendesen... Van ismerősöm (gyerek) akinek ugyanezt javasolta valaki ezen az oldalon, meghaltak a kis hullámosai:((. Úgy hogy ne már!!!
Magyarországon megfelelő a páratartalom, de a hullámos papagájt konkrétan nem viseli meg a kisebb páratartalom sem. Bizonyos madárfajoknál valóban oda kell figyelni, de nem ennél!!! Elég ha a radiátorra ráraksz vizet pároló edénybe, ha száraz a levegő a szobádban (kőházaknál nem száraz a levegő, paneleknél inkább).
Mi az hogy nem bírják a mínuszt?
Nálam a hullámosaim télen nyáron kint vannak egy nagy röpdébe.
Télen még a hóba is megfürödnek és kutya bajuk.
Annyi az egész hogy jó nagy helyen legyenek, ami szélvédett, és ahogy írták, legyen mindig előttük takarmány.
Ja, nálam nem egy-kettő van, hanem 50 költőpár+ fióka.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!