Nem is inkább kérdés, inkább figyelmeztetés papagájtartóknak?
Nemrég vettem Vitakraft nagydobozos nagypapagájeledelt, de mivel még volt otthon, csak később bontottam ki. Ekkor vettem észre, hogy kb centis vékony, fehér kukacok/lárvák mászkálnak benne. Visszamentem a boltba, ahol az eladó felbontott egy ugyanilyen, hullámosoknak gyártott eledelt, abban molylepke (?)-hullák, és kis lárvák voltak.
Nem mondom, hogy mindben van, de ebben a szállítmányban voltak. Ha vesztek ilyeneket, nagyon nézzétek át az egészet, rázogassátok meg a dobozt, akkor feljönnek a lárvák a tetejére (amennyiben vannak benne)! Másik gyanús jel, ha összetapadt, fura magcsomókat láttok a magok közt, nem nézegettem sokáig, de gondolom azok is vamai pete-báb akármik lehettek, csak olyan dobozban láttam őket, amikben bogarak és lárvák is voltak.
Legyetek óvatosak!
Én azért nem esküdnék meg rá, hogy a madaraknak ez jót tesz. Kiskoromban, úgy 15 évvel ezelőtt, anyuék nem figyeltek egyszer a kukacos kajára (még nem tudtuk, honnan kerülnek elő, kezdő papagájtartók lévén), egy idő után a napi (!) domestosos mindenes takarítás ellenére is jöttek valahonnan, nem sokkal később, ha jól emlékszem, el is pusztultak a kismadaraink. Nem láttam még át az összefüggéseket, de ahogy az emlékeimben megmaradt, úgy emlegettem, h a kukacoktól haltak meg a papagájaim. Azóta különösen ügyelünk erre.
Köszönöm mindenki hozzászólását:)
Dobd ki agy add oda pl.egy tyúknak....
Majd meglátod mennyit fogna rajta vendégeskedni.NEkem is van tyúkom az egyik kendermagos nagyon szelít...
Tehát add oda a tiknek:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!