Ki milyen papagájt választana?
Ti melyiket választanátok? Indokoljatok lécci, és ha tudtok, írjatok arról amit írtok 1-2 infót!((LÉCCI NE ÍRJÁTOK HOGY MELYIK A LEGKÖNNYEBBEN MEGSZELIDÍTHETŐ MERT TUDOM!)) A választék:
Nimfapapagáj
Törpepapagáj(Fischer,rózsás fejű stb.)
Hullámos papagáj
Rozella
Ja és még valami! Honnan szerezzek a lábára gyűrűt?Vagy ha tenyésztőtől veszek, már van neki?
A törpe nem hangosabb, mint egy nimfa vagy egy rozella. Amúgy ez utóbbi a kakukktojás, mert őt nem tarthatod kalitkában, neki már röpde való.
Én a törpét választanám, gyönyörű színek, értelmes, rettentő kíváncsi, stram kis madarak.
Lábára a gyűrű néhány napos korában kerül, és a tenyésztője teszi rá. Felnőtt korban már nem tudsz gyűrűt tenni rá, csak nyitottat, ami díszmadarak esetében szerintem értelmetlen. Regisztrált tenyésztő minden nála született madarat meggyűrűz. Kereskedőkhöz általában nem kerülnek gyűrűs madarak. Mindenképpen tenyésztőtől vegyél, jóval kisebb az esély a beteg madárra, és mivel nincs hurcolva szegény papagáj ide-oda, kevesebb stressz éri őt.
Milyen környéken szeretnéd? Szóval merre laksz? Úgy könnyebb ajánlani.
Amúgy nézz szét a www.idre.hu oldalon, ők mind tenyésztenek, biztosan van köztük a közeledben lakó is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!