Vegyek párt neki? (Kérdésed túl rövid, a magyarázatod túl hosszú)
A papagájom állatkereskedésből vettem,ahol egy aprócska kalitkában volt teljesen egyedül, gondolom több hónapon át.Körülötte voltak hullámos papagájok,de nem látta őket,csak a hangjukat hallotta.Az eladónő mondta,hogy mindig csak csöndben üldögélt a kalitka sarkában,szinte egész nap.Mióta elhoztam sokkal boldogabb és kiegyensúlyozottabb,egész nap csak csiripel és ugrál a játszóterén amit ki szoktam készíteni neki.Még az ablakkilincsre is megtanult felállni.
Lényeg itt az,hogy ha nagyon sok időn át csak egyedül üldögélt egy kalitkában,így szabad-e neki társat venni?Nem lesz agresszív vele?Elég magának való kis papagáj,nem valami barátkozós,anyukámon meg rajtam kívül mindenkitől fél(6 tagos család vagyunk).Azért mi sem(a madárral) vagyunk puszipajtások,tart egy bizonyos távolságot.Viszont a többi madárnak állandóan dumál amikor kinyitom az ablakot,kiteszem az udvarra.Még nincs 1 éves,de nem merek társat venni neki,nehogy a végén pénzkidobás legyen belőle.
Persze, hoyg vegyél. A hullámosok csak fajtársaik között, igazából csoportban 6+ nyílnak ki igazán!
A zebrapinty is búskomor lesz - még meg is halhat, ha nincs mellette pár.
A hullámos nagyon társas.
+ nem lesz agresszív.
Az első napokban ismerkednek, aztán összeszoknak.
UI: Álarcos törpém van,nem hullámosom.
Köszi az eddigieket!
Én valahol azt olvastam hogy egy tenyésztőnél sokáig egyedül volt egy törpe és amikor betettek mellé egy másikat hogy legyen párja/társa megölte az újat sőt még a következő kettőt is ezért inkább egyedül hagyták.
Persze ez lehet hogy csak egy ritka eset volt.
Ha veszel mellé társat az új madár mindenképpen törpepapagáj legyen és a mostani törpéd érdekében az újat 1 hónapig tartsd majd karanténban. A karantén után érdemes 2 külön kalitkában egymás mellé tenni őket kb. 2 napra majd ha nem látod agressziónak a jelét összeköltöztetheted őket.
A törpepapagáj valóban agresszív lehet. De pár mindenképpen kell, és 100% hogy összeszoknak.
A törpe úgytudom terület védő, először a szobában engedd ki őket, és figyeld a viselkedésüket.
Az idre.hu fórumán a törpepapagáj fórumon kérdezz rá. Sokan tenyésztik is, biztosan segítek, még keresni is párt.
1éves madár, még semmi sincs veszve, sőt!
Társas lények!
Nekem hullámosom van,egyedül is elvolt,semmi gond nem volt vele,de most párja van,most is le van!
Így is jó volt neki,és most is jó!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!