Csengőt miért nem szabad adni a madárnak?
Mindenhol írják,hogy csengőt nem szabad betenni,így rossz úgy rossz.Miért?
Köszi!
A csengőt én úgy tudom, azért nem, mert fémből van, és nyalogatja, rágcsálja, és fémmérgezést kaphat. Nem értek a csengők anyagához, de gondolom van olyan, ami nem okoz évek távlatából nézve nagy dózisban fémmérgezést nekik, azzal szerintem sincs semmi gáz.
A tükröt azért nem javasolják (bár én erről is csak pár éve tudok, és régebb óta vannak papagájaim, akiknek volt tükrük, de "túlélték"), mert a papagáj nem tudja megkülönböztetni a tükörben magát egy másik papagájtól. (ez viszont tény. az enyéim is minden tükröződő felület mögött keresik a másik papagájt..)És ha beleszeret, akkor elkezdi etetni, a felöklendezett kaja pedig gyulladást okoz neki hosszútávon, ha az a papagáj, akinek szánja (a tükörképe), nem fogadja el az ételt. Mondják azt is, hogy bedilizik a másik papagáj látványától, de én erre nem láttam még példát.
Ezek nem játékok hanem a kereskedők trükkje hogy még több vackot tudjanak rádsózni. Többet ártanak vele a madárnak mintsem azt gondolnád.
Csengő: károsítja a hallásukat, ha sokat játszanak vele nehézfémmérgezést kapnak tőle ami 90%-ban halállal végződik, ingerülté és feszülté teszi a madarakat.
Tükör,műpapagáj:mentális problémákat okoznak, a madár agresszívé válik a fajtársaival és az emberekkel szemben is ha a tükörben lévő társát vagy a műpapagájt tekinti a párjának, ha etetni kezdi begygyulladást kaphat.
Nem értem miért áltatják magukat az emberek olyanokkal hogy nem árt nekik, a papagájom szeret velük játszani, ha ártana nem árulnák amikor ezeket a TÉNYEKET nem csak én mondom és tudom hanem tapasztalt tenyésztők és madártartók is.
"Nem értem miért áltatják magukat az emberek olyanokkal hogy nem árt nekik, a papagájom szeret velük játszani, ha ártana nem árulnák amikor ezeket a TÉNYEKET nem csak én mondom és tudom hanem tapasztalt tenyésztők és madártartók is."
Nem konkrétan a fenti idézet kommentelőjének címezve, mert én elhiszem az érveket ezek ellen, és nem használom, csak használtam ezeket a játékokat. De kíváncsi lennék olyan papagájtartó történetére, akinek a papagája tényleg mentális problémát (nem fémmérgezést, bélgyulladást, vagy halláskárosodást) szenvedett ezektől a játékoktól.
Minden kötözködés nélkül. Csak érdekel.
Nekünk volt tükör is,amíg egyedül volt,de már párban van így már nem kell a tükör!!
Csengőnk volt is és van is!!
Imád vele játszani....és semmi baja nincs!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!