SOS! Mivel etessek egy csimaszt?
Reggel találtam az úton,fészek sehol.Már vannak tollai,de nagyon kicsi nem tud repülni.:(Nagyon fázott,sajnos nem tudtam azonnal melegre tenni,de most már kezdem felmelegíteni.Köles van itthon az jó neki?Később képet is csatolok.Életben maradhat?
32N
Nézd, találtam egy tök jó oldalt, leírja hogy melyik fiókát hogyan kell etetni:
Remélem hasznodra tud válni!
Én sem tudom milyen madár a csimasz. Nálunk is a cserebogár lárváját hívjuk annak, vagy pajornak, de az iskolában is így tanultuk.
Ha valamilyen madár, vegyél neki csontit a horgászboltban,már, ha húsevő...
Üdv Fejér megyéből.
Sajnos elpusztult,pedig egy órája még élt.
Talán ha sikerült volna hamarabb melegre tennem és megetetnem akkor talán....... :(
Tele volt tetűvel,biztosan azok is szívták a vérét.Nagyon sajnálom szegénykét pláne,hogy nem sok kellett volna neki,hogy tudjon repülni.
Széncinege volt :(
Nálunk így hívják a madárfiókát :)A cserebogár lárvára még nem halottam./Békés megye/
De találtam egy oldalt és mind a kettő helyes:
Szegényem. Sajnálom a madárkát is és téged is. De lehet hogy így jobb neki. Nekem is volt egy kisfecském, két hét szenvedés után múlt ki...
Lehet hogy már akkor súlyosan megsérült, mikor kiesett a fészekből. A tetvek lehetnek azért rajta, mert elpusztult az anyukája és nem tisztogatta.
Szomorú, de sajnos van ilyen. Legalább te tenni próbáltál érte valamit. A legtöbben csak elmennek mellettük.
Amúgy én is cserebogárlárvának ismerem, akartam is írni, hogy temesd be és adj neki eperlevelet.
Sajnálom, hogy nem tudtad megmenteni. :( Nekünk is volt már többször (kisveréb), de sajnos azok is mindig elpusztultak. :( Galambokat már sokszor gyógyítottunk meg (törött szárnyúakat), de kis fiókát még nekünk se sikerült.
(első 2 válaszoló voltam)
Én is nagyon sajnálom!
Viszont a link nagyon hasznos volt.Most már tudom,hogy azonnal adni kell nekik enni,mert kiszáradnak és elpusztulnak.
A kisfiamat /3 hós/ vittem orvoshoz 7 körül,ezért csak gyors betekertem egy rongyba.Hazaértünk 10 körül még élt,ástam gilisztát,de mire odaadtam volna neki addigra elpusztult.:(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!