Mit tehetnék hullámos papagájommal, hoyg ne féljen?
Mindig kozelits hozza lassan es ovatosan, ha hozza akarsz nyulni. Ha latod, hogy fel, akkor huzd el egy kicsit a kezed es tartsd ott, hogy szokja, hogy nincs veszelyben. Egy ido utan o fog hozza kozeledni, mert kivancsi. En anno nyitva hagytam a kalitka ajtajat is, mert sosem ertettem egyet azzal, hogy egy madarat egesz eleteben bezarva kell tartani. Akkor jott ki es be, amikor akart. Egy ido utan mar a szobam ajtajat sem kellett becsuknom, mert soha nem repult ki. Neha amikor rajott, akkor hallottam meg lattam is, hogy korbe korbe repked a szobaban, de soha nem jott ki onnan. Viszont az ablak soha ne legyen nyitva, amikor a kalitka is, mert ha kirepul, akkor gondolom tudod, hogy vege, mert egy hullamos papagaj nem eletkepes az utcan. Szoval csak finoman es turelemmel es semmit sem szabad raeroltetni. A vegen az enyem mar magatol jott hozzam es velem ucsorgott a fotelben es amikor olyanja volt, akkor azzal jatszottunk, hogy az asztalon kergeti a kezemet, mert ra akart maszni en meg lassan elhuztam, hogy ne kapja meg olyan konnyen :) Egyebkent 12 evig volt meg es nagyon a szivemhez nott. Eletem legszebb idoszaka volt es evekig tartott elfogadni, hogy vege...
Ha barmi kerdesed van, akkor szivesen valaszolok.
16:59 es vagyok.
Meg annyit, hogy ha rendesen van taplalva, akkor a karmainak magatol kene kopjon, mert az egeszseges taplalkozas egy biztosit egy termeszetes kopast a karmokra es a csorre is. Csak jominosegu magvakat es sok zoldseget es gyumolcsot kell neki adni. Azt ugyis eszreveszitek, hogy mik lesznek a kedvencei. A repat es a zellert pl az enyem imadta.
2-3 hét alatt ne várj csodát.
Félni fog még jo darabig, de csak mértékkel. Az egyik papagájom mindig reszket ha közelébe megyek, vagy elmozditom a ketrecet.
A másik a kis vadóc, mindig menekül, nem akar az ujjomra ülni... de ha fürtöst lát mindjárt más a szitu.
Nem engedi amugy hogy megfogjam, de multkor állatdokinál megcsipte a dokit ki elengedte, és mikor a doki és asszisztense meg akarták fogni, ijjedtébe hozzámrepült bele a kezembe.
Persze azota se engedi hogy megfogjam, de TUDJA, hogy én vagyok a gazdija, és azért ha gond van bizik bennem. Ez 2 honap alatt alakult ki.
Ha kézhez van szoktatva, akkor nem kap sokkot a dokinál se, csak azt mondom hogy minimum várj 2 honapot, hogy szokjon hozzád.
A karomkoptatót SÜRGŐSEN cseréld le mert eldeformálja a madár lábát és kidörzsöli a talpát amitől fekély keletkezhet rajta. Ha nincs olyan rokonod,barátod akinek van nem permetezett gyümölcsfája akkor az olyan vastag fűzfaágak is megteszik amiket még félig se tud átfogni de vékonyabbak is legyenek a kalitkába hogy tornázzon a lába.
És minél előbb vidd el egy orvoshoz hogy levágja a karmait,csőrét.
Az enyém nem fél, kivéve az ujjamtól, de attól nagyon!
10 centire odarakom a fejem és még akkor se fél, de az ujjam nem az erőssége! :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!