Kezdőoldal » Állatok » Madarak » A hullámos papagájt ki lehet...

A hullámos papagájt ki lehet engedni padlószőnyeges szobába?

Figyelt kérdés
Úgy értem, hogy ha pottyant szőnyegre, bútorra, stb. és ha esetleg nem venném észre ( a színezet miatt) lehet tőle kapni így betegséget, mert tom hogy az agyhártya gyulladást hordozzák. Szval ki merjem engedni így vagy inkább ne. Máshol nem tudom megoldani a röptetést.
2011. ápr. 29. 10:31
 1/7 anonim válasza:
Nekem volt hullámos papagájom, és nem pottyantott oda soha. Sőt, mindig magától repült vissza a kalitkájába, ha valami 'dolga volt, vagy éppen megunta a repülés. :D a fali kép keretén szokott tanyázni olyankor. Valamikor még meg is sziuvattu, hogy eldugjuk a kalitkáját, de olyankor is megtalálta. :DD
2011. ápr. 29. 10:43
 2/7 anonim ***** válasza:

Nekem felültek régen a függönykarnis tetejére és onnan szartak le, eszük ágában sem volt visszamenni a ketrecbe, kb 3 napig hagytam kint néha, aztán megfogtam őket.

De volt olyan mikor kinyitottam a ketrecet, akkor meg nem akartak kijönni se.

2011. ápr. 29. 10:51
 3/7 anonim ***** válasza:
Ógy nőttem fel, hogy mindig volt olyan papagájom, amelyik szabadon röpdösött a szobámban. Potyogtattak mindenfelé, mégsem kaptam el tőlük soha semmit. Nem olyan könnyű súlyosan megbetegedni, ahogy azt a modern, steril, gyógyszergyárak irányította világban igyekeznek elhitetni.
2011. ápr. 29. 10:54
 4/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm az eddigi válaszokat!:) Én most vettem 3 napja egyet és kiengedtem egy kicsit hagy repkedjen ,de megfordult a fejembe, hogy mi van ha rossz helyre piszkít amit kimosni nem tok csak kisúrolni. Am szerintem is csak felfújják ezt az ügyet ,de azért az ember valamennyire fél hogy ne kapjon el semmit. Sok állatom volt már,többnyire hüllők és szerencsémre elkaptam a szalmonellát..............ezért félek a madártrutyitól is :)
2011. ápr. 29. 11:00
 5/7 anonim ***** válasza:
Az én nimfapapagájom egyszer leszarta a fejem ez volt vagy 10 éve és nem lett semmi bajom.
2011. ápr. 29. 17:01
 6/7 anonim ***** válasza:
A madár tőled könnyebben el tud kapni valamit mint te tőle. Nekem 4 papagájom van és mindig oda ürítenek ahol vannak tehát ha a vállamon,kezemen,hasamon vagy éppen a letakart ágyamon akkor oda ürítenek. A szőnyegből nehéz kiszedni ezért figyeld meg hogy hol szeret lenni és ha a földre is tud onnan pottyantani akkor tegyél alá egy újságpapírt. Ezentúl mindennap engedd ki 1-2 vagy több órára.
2011. ápr. 29. 19:04
 7/7 anonim ***** válasza:
Ha nem nyalod fel a kakiját akkor nem leszel tőle beteg. Hamarabb megbetegszel a tömegközlekedésen mint a madártól. Amúgy általában csak a fiatal madarak pottyantanak repülés közben, az idősebbekre nem jellemző. Kaki takarítás után értelemszerűen moss kezet.
2011. ápr. 30. 12:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!