Nimfapapagáj vagy hullámos papagáj a zajosabb?
16:09- Honnan vetted azt a hülyeséget hogy a hullámosok nem mennek vissza a helyükre? Nekem van hullámosom és nimfám is és mind szelíd tehát az ujjamon be tudom mindet rakni a kalitkába. De nem csak a szelídeket lehet kiengedni mert a vadabbak is visszatalálnak a kalitkába ha megéheznek. És szerintem a hullámosok ugyanolyan értelmesek mint a nimfák.
Kérdezőnek- Az én véleményem az hogy a hangosság a madártól függ és attól hogy neked mi számít hangosnak. Nálam a hím nimfa a leghangosabb amikor a szobában vagyok(udvarol,dallamokat énekel nekem). De ha kimegyek ugyanúgy üvölt utánam mind a két nimfa és a hullámos is sőt néha még a királypapagájom is besegít azzal a bizonyos megcsúszott a kréta a táblán(vagy még élesebb) hangjával de engem ez nem zavar és szerintem nem is hangosak.
Egy hím nimfa hangosabb mint egy hullámos. A tojó nimfa általában halkabb de tojó papagájt inkább ne tarts egyedül mert ha elkezd tojni sok probléma adódhat aminek akár halál is lehet a vége.
A szemetelés úgyszintén a madártól függ. Általában minden nimfa szeret napi reptetés mellett is repkedni a kalitkájában ezért kiszóródik belőle minden viszont az én hullámosom mostanában azzal hogy a kalitkája aljában rohangál több szemetet szór ki mint a nimfák de a hullámosok általában nem szemetelnek sokat.
Régebben nagyon bújós volt a hullámosom de aztán ahogy ivarérett lett úgy vadabb is. És kb. 2 éve mióta a párja lettem még vadabb de néha olyan szelíd mint még soha. Az előző hullámosaim közül az egyik nagyon vad volt de a másikat megszelídítettem annyira hogy ujjra állt és evett kézből pedig jól megvolt a párjával. Az egyik nimfám régebben teljesen szelíd volt(kézzel nevelt) de amióta a párja vagyok csak a fejét engedi vakarni. A másik nimfám se régebben se most nem engedi magát simogatni a fején kívül. Tehát ez is teljesen a madártól függ.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!