Törpepapagáj tanítható hangutánzásra? És mennyibe kerül kb 1 darab?
Ne azért akarj papagájt, hogy hangot utánozzon. Ezernyi egyéb tulajdonsága van, személyisége, amivel foglalkozni kell.
Ha csak a hangutánzás érdekel, akkor ne vegyél madarat, mert te csalódni fogsz, ő meg szenvedni és meghalni. És az egyikőtöknek sem jó. Akkor vágj bele egy papagájba, ha maga a madár érdekel, nem csak egy tulajdonsága. Van amelyik megtanul beszélni és hangot utánozni, van amelyik nem. Teljesen egyénfüggő :)
Egyébként pár ezer forint körül vannak, de helytől függ.
Egyátalán nem azért akartam.. Nem tudom miért kell mindig rosszat feltételezni....
Azért kérdeztem h taníthatom-e vagy inkább hagyam
Azért kell a rosszat feltételezni, mert inkább húsz gazdi sértődjön meg, hogy ő nem olyan, mint egy vegyen azért egy papagájt, hogy majd az, mint a magnó, ismételgeti a reklámszövegeket, ahogy a tévébe látta. Aztán ha a papagáj mégsem úgy működik, akkor csalódik benne (legjobb esetben) és magára hagyja a madarat, az meg valószinűleg egyedül, magányban vagy nagyon rossz élete lesz, vagy gyorsan meg is hal...
És sajnos nagyon sokan nem látnak többet a papagájban, csak annyit, hogy az egy idomított beszélőgép, akinek lehet jó káromkodásokat tanítani, aztán majd mit fognak röhögni rajta a vendégek. Nekem is, mióta van papagájom, akárki hallja, az első kérdés az, hogy tud-e beszélni. Ha mondom, hogy nem, a madár kapásból elveszt minden érdeklődést, mert úgy "unalmas".
És egy társas lényt magányra ítélni, pláne egy ketrecben, nagyon kegyetlen állatkínzás. És inkább te sértődj meg, mint a madár szenvedjen.
Nem ez lenne az első madaram...
És nem a beszélőgépet látom ezekben az állatokban..
És az előző madaram se tudott káromkodni, bár ő inkább a fiam volt mint a madaram..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!