Papagáj a feje búbját a rúdhoz dörzsöli, a nyakát nyújtogatja, és rángatja. Mi lehet a baja?
Szia, igen. Durván olyan mintha öklendezni akarna.
A fajtája hullámos papagáj. Van rá valami kezelés, esetleg gyógyszer?
Nekem pár hete voltak azok a hullámosaim. Az öklendezés azért van,mert szabadulna a torkában lévő atkáktól.Nekem ivermectin spoot valamit adott a doki.(nem otthon vagyok,nem tudom megnézni a nevét pontosabban)Két cseppet kell cseppenteni a nyakán lévő bőrre.(el kell hajtogatni jól a tollat),vagy a szárnya tövébe (hónalj :),ha engedi.
Egy tenyésztő azt mondta,hogy az orrjukába cseppentsek.(megtettem,2 emberes volt)Odanyomtam a cseppet,és ahogy vette a levegőt beszippantotta,a 2. cseppet a nyakára nyomtam.Hetente 1 alkalommal,3 héten át kellett.a kalitkát,rudakat le kell fertőtleníteni,én flóraseptel csináltam,alaposan leöblítettem.Azért még elmondanám ezt dokinak is, mert így láttatlanba ez nem biztos diagnózis.
Szia, utolsó válaszoló. :)
Köszi a válaszokat, eddig ez volt a legjobb segítség. Kifogom próbálni. Úgy látom, hogy a papagájnak mindenképpen van valami baja, és valószínű hogy ez lesz a megoldás.
Szorítok,hogy jobban legyen! :)
Az "utolsó"
Tényleg neked kell eldönteni,hogy természetes amit csinál,vagy nem!
Én papagájaim is dörzsölik a fejüket a rúdhoz!
Öklendezni szoktak,de a kaját ,és egymásnak!
Szerintem nem betegek,de Te látod,hogy viselkedik!
Ha beteg nem eszik úgy,gubbaszt,tollát borzolja,ja és két lábon alszik!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!