Elérhetem a papagájomnál, hogy ne féljen a kéztől, vagy már ilyen marad?
Fő a türelem.
Ha ennyire fél a kéztől akkor először csak kalitkán keresztül mutogasd neki a kezed. Majd nyúlj be a kalitkába vagy nyúlj oda hozzá kalitkán kívül úgy hogy pl. fürtös köles van a kezedben és csak a legvégét fogod. Majd ha már eszik így belőle akkor 3-4 naponként egy kicsivel fogd mindig beljebb(közelebb a madárhoz). Ezt addig folytasd amíg már az ujjaid közé fogott fürtöt is megeszi. Végül az ujjaid közé fogott maggal is etesd. Ezek után már megpróbálhatod az ujjadra csalogatni fürtös kölessel de ne erőltess rá semmit.
Nem minden papagáj szereti ha simogatják. Tehát nem biztos hogyha rá áll az ujjadra akkor simogatni is tudni fogod. De lehet hogy idővel majd megvakargathatod a fejét(a nimfák imádják),simogathatod a hasát,hátát. Ha tojó a fején,nyakán kívül máshol ne simogasd mert lehetséges hogy elkezd tojásokat tojni a párjának azaz neked ami veszélyes.
Remélem tudod hogy nem minden gyümölcsöt,zöldséget ehet meg.
Ha eszik kézből de nem engedi magát simogatni akkor hasonlít az én nimfáimra de ők azért nem engedik magukat mert engem tekintenek a párjuknak. Amikor kirepülte magát és elül valahol akkor menj oda hozzá és oldalról próbáld megvakargatni a feje tetejét a bóbitája alatt. Így próbálgasd mert ha egyszer engedi onnantól már könnyebb lesz újra és idővel majd ő fogja kérni.
Az egyik nimfám kézzel nevelt (5 hónaposan vettük) őt nem kellett szelídíteni mert már a 2. nap levakarhatatlan volt és mindig azt akarta/akarja hogy vakarjam a fejét.
A másikat a szülei nevelték ezért nehezebb volt vele(őt is 5 hónaposan vettük). Kb. 2 hónap után már tudtam simogatni de mivel a madarakat csak a párjuk simogatja,vakargatja így engem tekintett egy idő után a párjának(a másik nimfám is) ezért most már nem engedik hogy a fejükön kívül máshol simogassam őket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!