Kezdőoldal » Állatok » Madarak » Találtam egy madarat, de nem...

Pinocchio kérdése:

Találtam egy madarat, de nem tudom milyen fajta. Valaki megmondaná a kép alapján?

Figyelt kérdés
Link: [link]
2011. febr. 20. 16:37
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
Egy jobb képet tényleg rakj már fel,mert ha kanári,akkor jó,de ha csíz akkor nem jó neki,hogy bent van,és nem a szabadban!
2011. márc. 1. 13:32
 12/20 A kérdező kommentje:
Ha kib.a.s.z.nám a hidegbe az nem biztos hogy jót tenne neki,repülni is alig bír(bár mostanság egyre jobb formában van).Majd holnap rakok képeket.
2011. márc. 1. 23:29
 13/20 A kérdező kommentje:
2011. márc. 2. 10:39
 14/20 A kérdező kommentje:
2011. márc. 2. 10:40
 15/20 anonim ***** válasza:

Mit gondolsz, a többi vadmadár hol tölti a telet? Hát kinn a hidegben, mert nekik az a természetes. Azzal teszel neki rosszat, minél tovább tartod magadnál. Amugy nem hiszem, hogy egészséges, mert szerintem nem normális, hogy nem repül el a kezedről. De amint ugy látod, hogy egészséges, engedd el valahol, lehetőleg ne a város közepén, inkább a parkban vagy az erdő szélén.

Egyébként csicsörke lesz.

2011. márc. 2. 15:40
 16/20 Platypus ***** válasza:

Egy beteg vadmadárnak miért lenne rossz, ha emberi segítséggel életben marad? A kérdező leírása alapján nem valószínű, hogy odakint ilyenkor életben maradna. Persze az a természet rendje, hogy a gyengék elhullanak télen. Ezt a madarat kiselejtezte a természet, örüljünk neki, hogy volt valaki, aki mégis megmentette. Amíg nem erősödik meg, addig emberi ápolás alatt van a legjobb helye, ha nem a kérdezőnél, akkor egy madármenhelyen. Mivel védett madár, ezért le kéne adni a megfelelő helyen. Amikor felmelegszik az idő, szabadon lehet engedni. Előtte meg kell nézetni egy hozzáértővel, hogy egyáltalán alkalmas-e rá, vagy végleg emberi segítségre szorul.

U.I.

Szerintem is csicsörke.

2011. márc. 2. 16:22
 17/20 anonim ***** válasza:
Ez így van Platypus, én gyakorlatilag ugyanezt írtam, csak talán nem voltam egyértelmű. Nyílván ha nem egészséges, akkor ne engedje el még jó időben sem a kérdező, igaz hozzáértő kezei között lenne a legjobb a madárnak. Esetleg a Madártani Egyesületnél lehetne megérdeklődni, hogy hova lehetne vinni a madarat, de ha közel lakik a kérdező a Hortobágyi Madárkórházhoz, akkor oda viheti, vagy akár szerintem a Noé állatotthonban is szívesen fogadják, mert ott vadállatokat is fogadnak.
2011. márc. 2. 20:11
 18/20 anonim ***** válasza:

Na megérdeklődtem a madarat egy állathatározó fórumon, ott többen is azt írták, hogy kanári, méghozzá gloster kanári. Képeket keresgélve én is hajlok rá, meg így egyértelmű a rossz állapota meg a szelídsége, talán megszökött vagy elengedte valaki. Itt vannak erről a fajtáról képek: [link]

Egyébként a gyűrű már rajta volt? És mi van ráírva?

2011. márc. 3. 20:33
 19/20 anonim ***** válasza:
eljegyzési gyuru
2011. márc. 3. 21:59
 20/20 A kérdező kommentje:
Az volt ráírva hogy:Boldog szűűűlííínaaapót.
2011. márc. 4. 21:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!