Kiengedhetem a hullámos papagájomat? (többkérdéslent)
nekem 2féle ilyen tapasztalatom is van.
1, nem volt szelíd, de véletlenül nem zártam be az ajtót és kirepült (szerencsére minden ablak csukva volt). felrepült a szekrény tetejére. leült. úgy nézett ki mint aki megijedt a magasságtól. létrával felmásztam érte, beletotyogott a kezembe és onnantól kezdve barátok voltunk. (még nagyon fiatal volt)
2, a másikat soha nem tudtam megszelídíteni, mindig megcsípett. Ő hamar meg is halt, sajnos.
Próbálj lassan közeledni fele. Mondjuk 3 napig csak a kalitkában matatni (de nem közel a papagájhoz). utána már közelebb nyúlkálsz hozzá, de nem érinted meg.
majd 10 nap után visszatérsz a simihez.
MINDIG lassan, nyugodtan, és MAGABIZTOSAN mozogjon bent a kezed. a magabiztosságot sokan elfelejtik, de az a madárnak is megnyugtatóbb ha látja hogy mit akarsz csinálni és nem vacilálsz, mert akkor ő nem "forog veszélyben".
remélem segíthettem.
1. SZERETNI egy madár soha nem fog!
2. egy hónap azért nem olyan hű de nagy idő, egyedenként változó, hogy mennyi foglalkozás kell nekik
Egyébként simán kiengedheted, hagyd, hogy magának fedezze fel a terepet, ne piszkáld, engedd ki olyan sűrűn, amennyire csak tudod, meg fog szokni téged, később csalogathatod finomságokkal. Vissza fog menni, ha már éhes, bár lehet, hogy terelgetned kell majd kicsit.
Én első nap után kiengedtem,pár nap alatt megtanulta merre kell repülni!
Ha itthon vagyok,akkor a kalitka mindig nyitva van!
Ketten rosszalkodnak,azért nem hagyom őket egyedül szabadon!
Sokat repülnek,legtöbbször együtt!!
Imádnak repkedni!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!