Vissza fog nőni a tollazata a hullámos papagájnak, ha
kihullott?
Figyelt kérdés
A nyakánál és a hasánál végig megkopaszodott pár perc alatt, kihullott a tollazata, csak apró tollkezdemények láthatóak. Depressziótól lehet ez tényleg? Emiatt ugye nem fog meghalni? Vissza fog nőni a tollazata? Mennyi idő után?
2011. jan. 26. 11:16
1/7 anonim válasza:
Minimum 40x40x30 cm-es kalitkája van hogy tudjon mozogni?
Ha magának tépte ki a tollait akkor magányos. Írtad hogy van sok játéka a kalitkába de a játékokat hamar meg tudja unni. Inkább vedd ki a játékait és csak 2-3 maradjon bent nála(a legújabb legyen az egyik) és hetente cserélgesd őket így olyan neki mintha hetente új játékokat kapna. Esetleg még a kalitkáját is átrendezhetitek hogy ennyivel is változzon a környezete. Azt is írtad hogy ha bedugod az ujjad a kalitkába akkor odamegy hozzá,nem fél tőle tehát viszonylag könnyen rá fogod tudni szoktatni hogy ráálljon az ujjadra. Nyugodtan kiengedheted a szobában repülni mert már gondolom hónapok óta nálatok van ezért viszonylag ismeri a szobát. A kint lét számára egy teljesen új világ lesz tehát ez sokkal jobban lefoglalja majd mint az új játékok. Ha a napi kiengedés se tereli el a figyelmét annyira hogy ne tépje tovább magát akkor az utolsó esély hogyha kap egy társat. Vehettek mellé azonos neműt is csak akkor nagyobb az esélye annak hogy nem fogadja el. Ha ellenkező neműt vesztek mellé akkor sem kell attól félnetek hogy fiókák lesznek mert ahhoz kellene még egy pár mert a hullámosok csak féltékenységből tojnak. Ha nagyon nem akar a párod párt venni neki akkor minden nap nyissátok ki a kalitkájának az ajtaját hogy ha akar kijöhessen.
2011. jan. 26. 13:23
2/7 anonim válasza:
A tollai mindig elkezdenek majd kinőni de ha sokáig tépi magát lehet hogy annyira károsítja a tollait hogy örökre kopasz marad(nagyon ritkán lehet erről teljesen leszoktatni a madarakat mert a szokásukká válik).
2011. jan. 26. 13:40
3/7 anonim válasza:
Ausztrália keleti- és dél-nyugati sztyeppéin a következők a fontosak: élelem, hatalmas, boldogan csivitelő rajok, a végtelen égbolt... kontra a kalitka. A google keresője az információk tárháza, nézz utána :) mert megéri.
2011. jan. 28. 21:00
4/7 A kérdező kommentje:
Sikerült a férjemet meggyőzni, hogy vehessek a hullámos papagájom mellé párt. Úgyhogy veszünk. Ő egy másfél éves lány. Akkor fiút vegyek mellé? Nem fogják bántani egymást??? Így meg fog gyógyulni??? Mert egyre szomorúbbnak látom őt. :((
2011. jan. 29. 10:16
5/7 A kérdező kommentje:
Egy lábon áll, tehát nem beteg. Szerintem tényleg az lehet a gondja, hogy magányos...
2011. jan. 29. 10:17
6/7 anonim válasza:
Semmi esetre se vegyél mellé tojót. Soha nem volt még csak két tojóm együtt, de amikor egy pár mellé vettem egy tojót, akkor úgy egymásnak estek, hogy véresre csípték egymás lábát, az egyik lecsípett a másik "lábujjából" egy percet, tollkitépés... Ilyesmikre lehet számítani. (az idősebbekre jellemzőbb az agresszivitás) Én hímet vennék hozzá. Nem csak azért, mert van rá esély, hogy veszekednének, hanem azért is, mert egy pár boldogabb. (akkor lesz tojás is, és odút is kell majd venni) Hülyén fog hangozni, de nőként inkább egy pasival, mint egy csajjal lennék összezárva. :) A madaraknál is lehet leszbikusság, én mégsem hallottam. Ha elmész megvenni (hátha még nem vetted meg), akkor figyeld meg, hogy hogy viselkedik a madár a kalitkában. Arra ügyelj például, hogy udvarol-e a többieknek, és hogy nem túl erőszakosan próbálkozik-e. Amelyik szépen csicsereg és fel-le mozgatja a fejét, és szelíd "ábrázatú" az jobb párnak. Senki sem szereti a túl rámenős "pasikat". Remélem segítettem. Üdv. :)
2011. márc. 6. 23:59
7/7 A kérdező kommentje:
Fiút akartam venni, de szerintem ez is lány. Szóval most ketten vannak, két lány, de jól megvannak. Néha a Csipike megcsípi az új papagájt, de nem vészes. Jól megvannak.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!