Kezdőoldal » Állatok » Madarak » Galamboknál hogyan kezeljük a...

Galamboknál hogyan kezeljük a galambhímlőt ?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Néhány galamb fiokánál észrevettem a galambhímlő jeleit és az lenne a kérdésem ,hogy hogyan kezeljem ezt és mennyire súlyos ? Halált is okozhat

szept. 6. 11:50
 1/7 anonim ***** válasza:
49%
Itass velük 5%-os jódos vizet és ugyanazzal vagy töményebbel kend be a sebeiket.
szept. 6. 12:19
 2/7 anonim ***** válasza:
70%
Elkülönítéssel, sebtisztítással és immunerősítőkkel lehet kezelni. Halálos lehet, ha nem kezelik. Fordulj állatorvoshoz
szept. 6. 12:24
 3/7 anonim ***** válasza:
25%
sörét
szept. 6. 12:48
 4/7 anonim ***** válasza:

Metilinkékkel, betadinnal ecseteld a búbjaikat. Belsőlegesen nem javaslom. Megkérdezem belsőlegesen mit lehetne. Vitaminokat nyomjad nekik.

Gyógyíthatatlan, kevesen élik túl.

szept. 7. 09:36
 5/7 anonim ***** válasza:
Ha megfogadod a kipirosozott tanácsomat MIND túl fogja élni. Régen többször ugyanígy jártan több évben baromfival, sok elpusztult. Amit tanácsoltam akkor olvastam neten, azóta soha nem volt problémám. Megpróbálom visszakeresni az írást, gondolom az okoskodókat ez nem érdekli de és segíteni akarok.
szept. 8. 13:03
 6/7 A kérdező kommentje:
3 felnőtt galambom halt meg eddig , nem volt rajtuk semmi kiütés sehol , enni ettek rendesen és a viselkedésük sem változott ,csak annyit láttam hogy este még megvan ,de reggelre már halott. Ez is a himlőtől lehet ,vagy esetleg más ??
szept. 15. 14:40
 7/7 anonim ***** válasza:
Más is. Érdemes pl.székletmintát vinni állatorvosnak.
szept. 16. 08:56

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!